Un nou episod din Întoarcerea în Evul Mediu

Postat de pe 26 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal scoate din joben o nouă măsură ‘magică‘ scornită de UE și de liderii țărilor membre. De ce să dai drumul la căldură când mai poți pune o pătură pe tine?

În Danemarca s-a decis să fie maximum 19 grade în clădirile și instituțiile unde lucrează cetățenii. Ca să nu le fie frig angajaților, ei vor primi… pături.  Aceasta este o măsură complet ineficientă. Nu ajută cu nimic o pătură dacă oamenii sunt forțați să stea într-un mediu rece și se presupune că trebuie să dea și randament la locul de muncă. Tot Danemarca a fost singura țară care a plătit taxa de poluare impusă de ONU, în timp ce adevăratele state consumatoare s-au eschivat și au refuzat plata.

Se estimează că ar fi undeva la 1500-2000 de angajați într-o bancă, spre exemplu. Câteva mii, dacă nu chiar zeci de mii de oameni, vor fi nevoiți să îndure frigul și să reziste purtând o pătură peste ei. „Eventual vor pune și o taxă și vor tăia din salariul oamenilor pentru ‘consumul de pături‘”, spune Iosefina Pascal, subliniind astfel absurditatea măsurii impuse.

Alte măsuri pentru economisirea energiei

Două hipermarket-uri au anunțat deja că își vor scurta programul pentru a economisi energie.

„Asta va crea ceea ce am văzut și pe timpul pandemiei, când se închideau magazinele pe la 18 sau 20. Oamenii se vor îndrepta către benzinării și se va forma aglomerație. În plus, chiar dacă se închid magazinele mai devreme, toate aparatele din interior, în special frigiderele, trebuie să funcționeze în continuare. Cel mai mult costă exact frigiderele și aparatele acestea care consumă foarte mult”, evidențiază Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background