Italia dă tonul schimbării în Europa. Mobilizare pentru recâștigarea suveranității

Postat de pe 26 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate consecințele victoriei dreptei în Italia și acțiunile anunțate ale UE.

Analistul Petru Romoșan declară că victoria lui Giorgia Meloni și, implicit, a partidului ei de dreapta depășește așteptările sale. Partidul Fratelli d‘Ialia va avea majoritate absolută, atât în Senat, cât și în Camera inferioară.

Petru Romoșan susține că partidul Fratelli d‘Italia s-a rupt de vechile teorii maximaliste ale părăsirii euro și ale părăsirii Uniunii Europene, dar votanții încă își doresc aceste lucruri. Spre satisfacția lor, cel puțin prăbușirea euro este foarte posibil să se întâmple iarna viitoare, deoarece se vor prăbuși băncile italiene.

Compoziția partidului de dreapta

Coaliția de dreapta, Fratelli d‘Italia, este condusă de Giorgia Meloni și Matteo Salvini, combinație ce stârnește un val de îndoieli și întrebări în rândul analiștilor italieni și nu numai. Întrebarea care se adresează este una evidentă: Este cu adevărat funcțională această coaliție de dreapta?

Giorgia Meloni s-a desprins de partidul lui Berlusconi, un lider politic al Italiei destul de controversat. Silvio Berlusconi este membru al Parlamentului European și fost prim-ministru al Italiei în 4 mandate. El este acuzat că ar fi un fel de cap al mafiei în Italia, dar, în același timp, există zvonuri conform cărora același Berlusconi este omul CIA-ului.

Petru Romoșan este de părere că Matteo Salvini este un politician talentat, cu multă carismă, dar implicat în anumite probleme juridice. Din această cauză, el a putut fi șantajat, scandalul diminuându-i într-o oarecare măsură puterea politică.

Giorgia Meloni n-a fost niciodată la putere. Partidul Fratelli d‘Italia, condus de ea, n-a fost niciodată în nicio coaliție la putere. Petru Romoșan adaugă că în ultimii 15 ani Italia nu a fost condusă democratic, ci a fost guvernată de tehnocrați impuși de la Bruxelles.

Câștigul Fratelli d‘Italia determină o schimbare la nivelul întregii Europe

Ideile inovatoare care au apărut de-a lungul istoriei în zona artei, a culturii, a modei, a designului ș.a.m.d. au venit din Italia.

„Acest popor formidabil, care și-a păstrat un geniu nativ, anunță ce se va întâmpla cu celelalte popoare europene. Eu consider această schimbare o mare schimbare europeană. Popoarele europene, pentru prima dată din 1945 încoace, se vor mobiliza pentru a-și redobândi suveranitatea față de SUA”,anunță Petru Romoșan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background