Ultima mizerie a Ministerului Sănătății și a Ministerului Energiei – Taxa pe medic și taxa pe soare!

Postat de pe 5 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a abordat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM subiectul legat de abuzurile criminale ale statului care taxează cetățenii și așa sărăciți.

„Degeaba stingem lumina, vor pune taxa pe întuneric!”

Taxa pe soare

Știrea acestor zile este cea legată de taxa pe soare și nu e singura taxă aberantă inventată de guvernanți pentru a jefui cetățenii. Există și taxa pe gaz, în sensul impozitării imobilelor și terenurilor în funcție de consumul de gaz. Mai există taxa pe pământ, plătită statului (degeaba) de către cei care-l dețin, fără ca acesta să aibă un minim aport sau să acorde vreo facilitate sau sprijin proprietarului!? Urmează taxa pe aer? „Nu știu ăștia ce taxe și impozite să mai bage și procedura e mereu aceeași, pe ascuns, fără consultare, fără dezbatere publică. Devenim agenți constatatori’, aflăm că s-a întâmplat nenorocirea atunci când este prea târziu”, a afirmat jurnalista.

Există de câțiva ani o tendință de a se trece la energia regenerabilă, la energia verde, nepoluantă, care să înlocuiască energia bazată pe carburanți fosili, o sursă majoră de poluare. Oamenii au tot fost îndemnați și încurajați să se orienteze spre automobilele electrice. Există, însă, câteva probleme: mașinile electrice sunt foarte scumpe și nu oricine își poate permite o asemenea achiziție, iar acum, dacă și energia s-a scumpit, această variantă chiar nu mai este viabilă.

Statul acordă ajutoare bănești cetățenilor pentru a-și achiziționa sisteme de panouri solare care sunt foarte scumpe. Dar, în același timp, ești obligat să devii prosumator, adică să introduci în sistemul energetic național surplusul de curent produs de instalația respectivă, dar pe un preț caraghios de mic. Cu alte cuvinte, dacă cumperi curent de la compania de stat plătești scump; dacă vinzi tu curentul e musai să fie aproape gratis. Peste toate astea „apare acum taxa pe soare, adică, ei practic și-au adjudecat soarele, și-au adjudecat razele solare care trec pe teritoriul țării ca fiind ale statului și impozitează acum energia produsă”, a spus revoltată Iosefina.

Taxa pe medic

„Dacă ați crezut că există doar taxa pe soare în domeniul energetic, să știți că există acum și taxa pe medic; ne-a anunțat domnul Rafila. Acum, dacă vrei să-ți faci o programare la un medic pentru un consult, trebuie să plătești o taxă – coplata!”, a informat Iosefina Pascal, complet contrariată de veste, și a întrebat, retoric, „cum adică trebuie să plătesc? Sunt asigurat la stat, nu trebuie să plătesc nimic!”.

E un sistem mafiot bine pus la punct care jefuiește buzunarele românilor de ani buni. Obligatoriu ni se reține din salarii și pensii, lunar, contribuția pentru sănătate, bani care ar trebui să acopere, atunci când e cazul, orice manoperă medicală de care am avea nevoie. Dar realitatea nu e deloc asta. Doar o parte dintre cetățeni apelează la sistemul medical de stat și doar uneori, iar atunci când se întâmplă asta trebuie, ca bolnav, să stai la cozi, să aștepți să fii băgat în seamă sau ești trimis spre sectorul privat, deoarece aparatele medicale ‘nu  funcționează’ sau pur și simplu unii medici au program doar la clinica lor privată în acea zi.

E ceva îngrozitor, după taxa pe soare și cea pe gaz, după taxa pe autoturisme și pe vechime acum trebuie să plătim taxa pe medic! Pe zi ce trece statul acesta se transformă într-un stat comunist, dictatorial deși guvernanții nu pierd ocazia de a critica tocmai această organizare totalitară din alte țări”, a încheiat Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background