Se amână iar legea pensiilor!

Postat de pe 5 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În partea a doua a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în discuție tergiversarea la nesfârșit a legii pensiilor și lipsa totală de empatie a guvernanților față cetățeni.

„Milioane de pensionari sunt în pericolul de a nu putea să treacă peste iarnă din cauza amânării legii pensiilor. M-am săturat de când se vorbește despre acest subiect, este o mizerie, o mare bătaie de joc!”, a afirmat Iosefina Pascal, revoltată și întristată de realitatea cruntă din România.

Această situație a legii pensiilor a devenit deja un circ trist și cinic! Se anunță aproape zilnic procentele de creștere, iar politrucii dintr-o tabără politică sau alta se întrec în a avansa public procente mai mari în speranța de a fura startul alegerilor viitoare. Dar aceste procente raportate la pensiile mici, de mizerie ale majorității pensionarilor nu înseamnă mai nimic, mai ales pe fondul creșterii năucitoare a inflației, a creșterii foarte mari a prețurilor în general și din cauza liberalizării criminale a pieței energetice. INS (Institutul Național de Statistică) anunța la nivelul lunii septembrie că o valoare minimă a coșului de consum lunar pentru un trai decent pentru o persoană adultă singură este de 3.275 lei pe lună.

„E necesar un venit de peste trei mii de lei ca un cetățean adult să trăiască demn, să supraviețuiască decent, să nu moară de foame și să nu fie nevoit să aleagă între a mânca sau a-și lua medicamentele. E revoltător, e chiar o sfidare totală față de pensionari!”, a afirmat jurnalista.

O altă problemă în legătură cu mărirea pensiilor este cea referitoare la cei care trebuie să beneficieze de aceste măriri. Este logic că cea mai mare nevoie o au pensionarii, care trăiesc în sărăcie, cei cu pensii foarte mici față de aceia care depășesc cu mult valoarea unei pensii care să asigure un trai decent. Există pensionari care încasează pensii nesimțite care nu au fost obținute pe principiul contributivității și care spun că o duc greu și, culmea, au și susținători printre parlamentari.

„Mi-e rușine de rușinea pe care ar trebui să o aibă acești politruci cinici față de părinții și bunicii noștri. Nu știu cât vor mai accepta și îndura românii lipsa de respect pe care le-o arată statul care le este dator pentru munca lor de o viață…”, a concluzionat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background