UEFA a interzis cântecul „L’Amour toujours” dar suporterii continuă să-l cânte fiind pe cale să-l facă imnul Europei

Postat de pe 22 iunie 2024

Melodia „L’Amour toujours”, de DJ Gigi d’Agostino, a fost interzisă pe stadioane de UEFA la începutul Euro, după ce cântecul a fost deturnat și preluat de extrema dreaptă germană. Dar, în ciuda acestei decizii, cântecul continuă să fie cântat de suporteri scrie RMC

„Iubirea mereu” în centrul controverselor. Cântecul DJ-ului Gigi d’Agostino, cântat adesea pe stadioanele de limbă germană ca muzică pentru a sărbători un gol, a fost interzis de UEFA chiar la începutul Euro, din cauza utilizării abuzive de către extrema dreaptă locală într-o versiune xenofobă. Austria intenționa însă să facă din el imnul său. Dar, în ciuda interdicției sale, susținătorii din diferite țări continuă să o cânte.

În timpul Spaniei-Italia de joi seară (1-0), susținătorii celor două țări au fost auziți cântând melodia în tribune (doar melodia și nu cuvintele anti-imigrație ale versiunii controversate) în minutul 54. Totul fără a menționa termenul „Ausländer Raus”, adăugat de extrema dreaptă piesei („Străini afară”, în germană). Unii susțin că este doar muzică festivă, de unde și faptul că este preluată de mai mulți susținători pe măsură ce minutele trec.

Ungurii își arată deschis sprijinul pentru cântec

Imnul care a devenit cel al extremei drepte locale după ce a fost preluat de activiștii germani AFD a fost cântat și de suporterii maghiari în timpul procesiunii către stadion, înainte de a înfrunta Germania. Grupul, format în principal din bărbați albi îmbrăcați în tricouri negre, afișează și un semn „Free Gigi” cu referire la numele cântărețului interzis.

La sfârșitul lunii mai, videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare au arătat tineri germani cântând din răsputeri „Ausländer raus” („străinii afară”) pe melodia „L’Amour toujours”. În imagini am putut vedea și un salut nazist.

Pe Web au circulat și alte extrase de acest tip, din toată Germania. Cu același mecanism de fiecare dată: tineri germani, muzica DJ-ului Gigi d’Agostino… și sloganuri rasiste.

sursă: RMC


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background