UE suplimentează ajutorul umanitar acordat populației afgane

Postat de pe 16 septembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri suplimentarea cu 100 de milioane de euro a ajutorului umanitar acordat populației afgane.

”Suntem alături de poporul afgan. Alături de femeile și copiii afgani, de procurori, de jurnaliști și de apărătorii drepturilor omului. Mă gândesc mai ales la judecătoarele care stau acum ascunse, temându-se de bărbații pe care i-au trimis la închisoare. /…/. Și trebuie să îi sprijinim în continuare pe toți afganii, atât pe cei rămași în țară, cât și pe cei din țările învecinate. Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita riscul real al unei foamete majore și al unui dezastru umanitar. /…/ Vom suplimenta ajutorul umanitar acordat populației afgane cu 100 de milioane de euro”, a declarat von der Leyen în cadrul discursului privind starea Uniunii Europene susținut în plenul Parlamentului European la Strabourg.

Șefa Comisiei Europene a afirmat că evenimentele din Afganistan au fost extrem de dureroase pentru familiile celor care și-au pierdut viața. În același timp, a adăugat că ”trebuie să reflectăm asupra circumstanțelor care au făcut ca această misiune să se încheie atât de brusc pentru a ne asigura că devotamentul lor nu va fi fost în zadar”. ”Sunt întrebări profund îngrijorătoare, la care aliații vor trebui să răspundă în cadrul NATO”.

”De aceea colaborăm cu Secretarul General Jens Stoltenberg la elaborarea unei noi declarații comune UE-NATO, care urmează să fie prezentată înainte de sfârșitul anului”, a anunțat Ursula von der Leyen.

Sursă text: Știripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background