Ucraina primește mâncare gratis de la români în timp ce își exportă masiv propria mâncare!

Postat de pe 27 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Informația momentului, adusă în atenția publicului de către jurnalista Iosefina Pascal, dezvăluie că Ucraina redevine subiect de primă pagină din cauza știrilor controversate care s-au vehiculat în presă într-un timp relativ scurt.

Așa cum a prezentat și analistul Cozmin Gușă în emisiune sa, cel mai grav incident petrecut în acest weekend pe meleagurile românești a fost reprezentat de atacul terorist din Vișeul de Sus, unde se speculează că o gașcă de mercenari ucraineni au dat foc unei cabane cu două etaje a unei patroane din zonă, au folosit arme moderne și au omorât câinele de pază de la cabană, sechestrând-ul și amenințându-l pe paznicul cabanei.

Publicația Playtech vine cu informații tari cu privire la caz, arătând că în zonă au fost reperați și cinci ucraineni care au trecut granița ilegal. Mai multe publicații vorbesc despre proveniența armelor folosite în atacul mafiot din Maramureș, susținând că acestea ar fi fost arme ucrainene.  Dacă vă întrebați care a fost motivația celor care au pornit atacul, se pare că persoana păgubită deține o firmă de exploatare și prelucrare a masei lemnoase care a câștigat o licitație Romsilva, deranjând astfel firmele rivale care aveau un interes în această licitație.

Acum că avem toate datele problemei, mai rămâne doar să ne adresăm o serie de întrebări care să ajute la o mai bună înțelegere a cazului. „Dacă mai toate publicațiile susțin că armele sunt de proveniență ucraineană, atunci cine le-a adus în România? Românii sau refugiații ucraineni intrați ilegal în țară despre care vorbea Playtech? Pe de altă parte, printre mafioții care au provocat atacul terorist erau și doi români sau cel puțin așa zice paznicul. Dacă au ajuns unii din mafia lemnului să facă astfel de lucruri cu armament adus din Ucraina,  asta înseamnă că arme de genul acesta ajung și pe la interlopi. Iar poliția umblă cu pistoale Carpați și, în cazurile fericite, cu Beretta. E clar că cineva a adus în țară acele arme!” au fost concluziile trase de jurnalista Iosefina Pascal despre acest caz.

Dar probabil că atacul din Maramureș va fi trecut la propagandă rusească și se va pune batista pe țambal, că doar de, nu există așa ceva să se aducă armament din Ucraina la noi în țară. „SRI-ul ce face? Când mai luați o pauză de la siguranța cibernetică și de la monitorizarea cetățenilor online poate vă ocupați și de treaba asta”, a comentat ironic Iosefina.

Tot de categoria „propagandă rusească” ține și știrea care informează că guvernul României a decis să trimită la Kiev hrană în valoare de peste 600.000 de lei. Totuși, de ce ne cer nouă ucrainenii mâncare când ei exportă masiv bunuri agroalimentare? Ei tot ce produc exportă. Dacă tot ar avea nevoie de hrană, ar trebui să asigure necesarul pentru populație înainte de a se apuca să exporte, destabilizând astfel piața din Europa în general.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background