Ucraina acuzată de distrugerea gazoductului Nordstream – dezvăluiri BOMBĂ!

Postat de pe 13 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ucraina este acuzată de distrugerea gazoductului Nordstream, potrivit publicației The Washington Post. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat pe larg scandalul, dezvăluind noi detalii.

The Washington Post învinuiește Ucraina pentru bombardarea conductei Nordstream, susținând că aceasta a fost orchestrată de colonelul ucrainean Roman Cervinski, care a făcut parte din Forțele Speciale ale Ucrainei și care are legături strânse cu serviciile de informații din țară. Au existat mai multe versiuni în ceea ce privește aruncarea în aer a Nordstream-ului, unii susținând că această conductă ar fi fost bombardată chiar de către ruși, în timp ce Seymour Hersh, de pildă, a demonstrat într-un amplu articol că vinovații sunt de fapt americanii.

Iată că la un an de la eveniment se ultra-mediatizează o versiune deja vehiculată în anumite publicații, aceea că ucrainenii ar fi fost în spatele sabotării conductei ce permitea transportarea gazului către Germania. Roman Cervinski s-ar fi ocupat de logistică și ar fi sprijinit echipa de 6 persoane care s-au ascuns în spatele unor identități false pentru a închiria barca și echipamentele folosite pentru scufundare în vederea amplasării explozibililor care au avariat conductele. Deși el ar fi coordonat operațiunea de sabotaj, ordinele se pare că au venit de la oficiali ucraineni cu rang mai înalt, iar toate informațiile ajungeau în cele din urmă la generalul Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Armatei Ucrainene.

„Părerea mea este că se încearcă blamarea Ucrainei pentru a fi spălată imaginea statului american după analiza jurnalistului Seymour Hersh ce îl devoalează ca principal vinovat”, a punctat Iosefina Pascal.

Ruptură în UE pe tema ajutorului pentru Ucraina

Tot Ucraina se află în centrul unei noi controverse iscate în UE. S-a decis la nivelul UE ca Ucraina să fie ajutată cu 50 de miliarde de euro anual din banii tuturor țărilor membre. Primul stat care s-a opus a fost Ungaria. Ulterior, și Polonia a început să se opună vehement acestui sprijin nelimitat acordat Ucrainei. S-au alăturat acestei manifestații anti-Ucraina în general statele afectate de exportul de cereale din Ucraina care distruge piețele interne din statele est-europene. Chiar Germania a devenit mai reticentă cu privire la acordarea sprijinului Ucrainei. Se stabilesc, așadar, premisele pentru renunțarea la acest ajutor anual de peste 50 de miliarde de euro, însă vor urma cheltuielile pentru reconstrucția Ucrainei post-război.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background