Tupeu de primari – vor salarii mai mari. Salariile uriașe de la AMEPIP

Postat de pe 15 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a anunțat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, că primarii nu mai sunt mulțumiți de salariile lor și sunt gata să ia măsuri în această privință, inclusiv să șantajeze partidele de la guvernare.

Doi primari din Prahova susțin că au salarii prea mici, deși încasează 13.000 de lei lunar, și au decis să dea în judecată primăria. Această chestiune este ilegală, pentru că un primar nu poate lua decizii care să contravină intereselor primăriei. Primarii au atacat medicii și profesorii, susținând că nu e corect ca aceste categorii să câștige mai mult.

„Pe lângă tupeu în sine, eu am identificat și un semnal pe care îl transmit acești doi primari, dar în numele mai multor primari, din punct de vedere politic, către partidele de la guvernare. Vine campania electorală și știm foarte bine că cea mai mare mobilizare la vot o fac primarii acestor partide de guvernare. Semnalul lor este: ‘Umpleți-ne buzunarele, că altfel…’. Din punct de vedere legal, nu cred că le va ieși această acțiune, dar din punct de vedere politic sau social este un tupeu inimaginabil”, a explicat Iosefina Pascal.

Același tupeu poate fi identificat și la AMEPIP (Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice), o agenție guvernamentală înființată relativ recent. Funcționarii AMEPIP susțin, la rândul lor, că au salarii prea mici, deși primesc 26.000 de lei pe lună. Directorii cer o mărire de salariu de 10.000 de lei.   

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background