Trupa Proconsul, concert aniversar la 22 de ani de la lansare: „Muzica este sigurul antidot, panaceu universal”

Postat de pe 7 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Trupa Proconsul a anunțat concertul aniversar, la mai bine de două decenii de la lansare, intitulat „22 de ani + tva”. Evenimentul va avea loc online, pe data de 9 decembrie la ora 20:00.

Cu toate restricțiile concertistice impuse în urma pandemiei, formația românească de pop-rock organizează un concert online transmis pe platforma Streamerse. Membrii trupei Proconsul vor povesti, “într-o prezentare inedită, că muzica este sigurul antidot, panaceu universal”.

Concertul este unul ce aniversează 22 de ani de la formarea trupei, singura trupă din România care a reușit să câștige Cerbul de Aur. Bogdan Marin, cunoscut publicului sub numele de „Bodo”, a fost recent invitat la Golden Hour, emisiune moderată de Jessie la GOLD FM și a vorbit despre începutul poveștii Proconsul, dar și despre cele mai frumoase și memorabile amintiri.

”Take five a fost formula de supraviețuit dupa 1989, când muzica românească a căzut foarte tare. Astfel, a trebuit să luam calea occidentului, fiind nevoiți să cântăm în Suedia pe vapoare și acolo aveam nevoie de un nume puțin mai comun. În 1999 ne-am dorit să ne reîntoarcem la scenele mari așa că ne-am gândit să luăm un alt nume” – povestește Bodo.

Formația Proconsul a apărut în Românie în anul 1999, din pură pasiune pentru muzică. La un an distanță, trupa lansează hitul „Cerul”, piesă care a fost declarată printre primele 15 cele mai frumoase cântece compuse vreodată în România. ”Un hit se naște destul de repede. Spre exemplu, textul a fost făcut cam într-un sfert de oră. Nici cu linia melodică și orchestrație nu a durat foarte mult” – a declarat Bogdan Marin pentru Golden Hour.

Pentru viitorul apropiat, cei de la Proconsul pregătesc o nouă piesă la care lucrează. Un posibil titlu pentru noul cântec ar putea fi ”Omul din oglindă”. Recent, aceștia au lansat o noua piesa numită ”Printre nori”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background