Tragedia victimelor din diaspora – crime îngrozitoare săvârșite împotriva românilor

Postat de pe 15 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, prezentatoarea Iosefina Pascal arată situațiile periculoase cu care se confruntă românii din diaspora, incluzând aici crime odioase care nu ajung să fie mediatizate deși sunt foarte grave.

Pare că lumea își aduce aminte de diaspora doar când este vorba de vacanțe sau când se bazează pe voturile românilor plecați în străinătate. În rest, există o nepăsare generală referitor la ceea ce li se întâmplă cetățenilor români plecați în afară.

Cel mai recent caz care a apărut pe multe posturi de televiziune din România este cel al unei tinere studente românce, stabilită în Italia, care a fost găsită moartă la marginea unui drum. Se pare că tânăra făcea jogging pe un drum destul de îngust, neprevăzut cu trotuar, în apropierea unei păduri.

Iosefina Pascal înaintează mai multe posibile scenarii. Tânăra ar fi putut fi acroșată de un șofer inconștient care a fugit ulterior de la locul faptei, iar această teorie este validată de câțiva martori care spun că au văzut o mașină implicată în moartea fetei. A doua posibilitate este ca fata să fi fost omorâtă de cineva. În orice caz, probele de la fața locului nu indică o moarte naturală.

Cazurile grave ale românilor din diaspora care nu sunt mediatizate în presa românească

În 2014, Andreea Cristina Zamfir a fost găsită moartă și crucificată în Florența. Cauza morții a fost hemoragia internă și s-a concluzionat că a fost torturată timp de ore întregi. Poliția a investigat cazul și, ulterior, au început să apară mai multe românce prostituate care au trecut prin situații similare și au contribuit la anchetă. Făptașul a fost prins în cele din urmă și, deși investigația foarte complexă a pornit de la o româncă ucisă, cazul nu a ajuns în presa din România.

Într-un alt caz din 2017/2018, victima a fost Izabela Elena Răducanu, găsită dezbrăcată, violată și decapitată în apartamentul său din Spania. În Marea Britanie, o româncă măritată cu un emigrant algerian a fost desfigurată și torturată timp de 6 ore, însă a supraviețuit miraculos, șocând întreaga țară. Daily Mail a publicat nenumărate cazuri cu interlopi români care trafichează persoane și le forțează să se prostitueze și să muncească în condiții inumane.

Conform statisticilor europene, cea mai vulnerabilă comunitate este cea a femeilor românce expuse la violuri, torturi, sclavie sexuală, muncă forțată ș.a.m.d. Sunt foarte multe probleme în diaspora legate de infracționalitate și nici măcar nu ajung în presa din România, darămite să mai fie și rezolvate de statul român…

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background