„Trădarea” lui Dacian Cioloș

Postat de pe 10 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul politic american H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Dacian Cioloș a înfăptuit un atac direct la adresa statalității României. Un asemenea lucru făcut de un nimeni-în-drum, care se dă un euro-parlamentar votat de poporul român, nu am mai văzut”.

H. D. Hartmann vorbește despre absența copreședintelui USR PLUS de la întâlnirea liderilor acestui partid cu Klaus Iohannis. Marţi, 7 septembrie, a avut loc o întâlnire pe tema crizei guvernamentale între preşedintele Klaus Iohannis şi Dan Barna, celălalt copreşedintele USR PLUS. Dacian Cioloş a lipsit de la întâlnire pentru că a fost prezent la Paris, la un eveniment organizat de preşedintele Macron.

„Domnul Cioloș refuză să se prezinte la convocarea președintelui țării sale, fiind prezent la convocarea președintelui țării sale de adopție” – susține analistul politic. „Un atac direct la adresa statalității României! Ce se înțelege de aici? Că Macron este mai important decât propria țară? Că Franța este mai importantă decât România, țara care te-a trimis în Parlamentul European?”

Dacian Cioloș răspunde criticilor aduse

În urma comentariilor adresate, Dacian Cioloș a răspuns pe pagina sa de Facebook: „E trist că unii aleg să mă atace, așa cum fac de mulți ani, pe subiecte inventate și interpretate după propriile umori. Prezența mea la Elysee este programată de câteva luni, așa cum în general întâlnirile importante se stabilesc cu mult timp înainte în contextele politice cu tradiție. Când am stabilit programul la Paris, nu aveam de unde să știu că Florin Cîțu o să arunce în aer coaliția de guvernare”.

Cum ar fi comentat politicienii externi această situație

„Președintele Iohannis a avut de această dată de a face cu politica europeană!” – a adăugat H. D. Hartmann. La recepția ținută de politicienii europeni în Elveția, unde a participat și Klaus Iohannis, s-ar fi discutat faptul că Dacian Cioloș a preferat să se ducă la întâlnirea cu Macron, decât la cea cu președintele României.

„Mi-a confirmat asta cineva din Ambasada Americană la Berna care a fost prezent acolo” – adaugă Hartmann. „Sursa aceasta mi-a spus așa: <Este imposibil ca Iohannis, prin oamenii care îi avea în delegație în sală, să nu fi auzit comentariile și râsetele noastre cum că Cioloș nu a venit să se vadă cu el, ci cu președintele Franței>”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background