JUDO | Românul Adrian Șulcă, CAMPION EUROPEAN de juniori

Postat de pe 10 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Sportivul român Adrian Şulcă a câştigat, vineri, medalia de aur la categoria -73 kilograme, la Campionatul European under 21, din Luxemburg. Aceasta este prima medalie a României la Campionatele Europene de la Luxemburg.

„În finală, sportivul nostru, component al Lotului Național de Tineret de la Oradea și pregătit de Emil Morar l-a învins pe Jus Mecilosek din Slovenia prin Wazari” – scrie Federația Română de Judo pe site-ul oficial.

Adrian Şulcă, în vârstă de 20 de ani, a mai fost medaliat cu aur la Openul European de la Zagreb de la începutul lunii mai. Românul a obținut atunci medalia după 10 ore de concurs. Acesta a participat la categoria -73 kg, și l-a învins în finală pe italianul Augusto Meloni.

„Judoka nostru care a beneficiat de un prim tur liber a reușit ca în primul său meci să îl învingă pe rusul Kantemir Khazhmetov ca mai apoi să treacă pe rând de moldoveanul Tonofrei Ion și spaniolul Javier Pena Insausti, iar în semifinală de Vincenzo Pelligra din Italia” – notează Federația.

În aceste zile, Luxemburgul este capitala judoului european. Aici se desfășoară Campionatele Europene de Judo U21. La competiţie s-au înscris 351 de judoka din 43 de ţări, 210 la masculin şi 141 la feminin.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background