Țara în care se construiesc mine de cărbune și țara în care se închid minele de cărbune

Postat de pe 8 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În ultima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan subiectul crizei energetice și în special minele de cărbune.

În contextul actual dificil în care criza energetică dă mari bătăi de cap guvernelor din Europa, există unele țări care au decis, logic, să apeleze la orice fel de energie disponibilă pentru a trece cu bine de această perioadă, punând accent pe interesele economice proprii.

„Ministrul pentru locuințe, dezvoltare regională și administrație locală al Regatului Unit, Michael Gove, a demarat un proiect, o nouă mină care e prima construită după 30 de ani! Acesta a aprobat un proiect de 165 de milioane de lire sterline care va produce  400 de mii de tone de emisii de carbon pe an”, anunță Iosefina Pascal, citând din The Guardian. Se deschid mine deoarece este nevoie de cărbune pentru termocentrale, alternativa fiind gazul care este echivalent cu dependența de Rusia.

În unele țări se construiesc și se deschid mine noi sau se redeschid minele închise în ultimii ani, iar la noi se închid minele care există. Era acum un moment foarte potrivit pentru a ne folosi toate resursele, inclusiv cărbunele. Dar noi nu putem, România cică poluează! Dar Marea Britanie și Germania, care deschid mine noi sau redeschid mine închise, nu poluează! Această dublă măsură aplicată de UE arată foarte clar obediența politrucilor români care practică doar politica statului în genunchi în fața conducerii europene și pun România într-o situație economică precară.

„Marea Britanie, unul din promotorii Acordului de Mediu de la Paris, cu Macron în frunte, cu reducerea emisiilor de carbon, deci Marea Britanie construiește mine noi de cărbune având un guvern progresist. Noi închidem minele în timp ce alte țări mult mai dezvoltate construiesc unele noi!? Poluarea lor o fi ecologică, iar a noastră e corupție…”, încheie contrariată Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background