Țeapa Prosumatorilor!

Postat de pe 30 noiembrie 2023

Autor: Cezar Osiceanu

O știre afișată pe canalul ProfiNews în această seară de 29 noiembrie 2023 spune ca Ministerul Energiei va amenda prosumatorii care vor livra mai mult decât consumul lor!!!
Oameni buni am înnebunit sau ce?
Până acum toată reclama livrata nouă de către Guvern și ONG-uri și UE și mulți formatori de opinie abonați la reclama plătită lor direct și/sau ibdirect în scopul de a ne convinge să investim în a deveni “verzi” conținea acest imens avantaj de a livra în rețea surplusul de energie electrică produs de instalația proprie solară sau eoliană adică verde complet!
Și mulți români au cheltuit sume mari pentru a își cumpăra sisteme solare și eoliene, a își modifica instalațiile caselor lor etc tocmai ascultând aceste îndemnuri verzi!
Dar logic vorbind un român care și-a instalat astfel de instalații a făcut un calcul al necesarului de consum ținând cont evident de o lună de consum maxim și nu una de consum minim, a mai pus măcar un 15-20% minim așa de siguranță.
Între timp românul nostru consumator de reclama verde si-a cumpărat becuri, frigidere, etc mai eficiente și cu un consum mult mai mic așa ca i-a scăzut consumul teoretic inițial
Grație noii educații verzi nu mai lasă lumina la baie aprinsă permanent, a pus senzori la lumina din curte, nu mai adoarme cu televizorul deschis șamd șamd așa ca iar a scăzut consumul lui
Doar ca ce sa vezi nu doar codrul e frate cu romanul ci si Muma Natura na!
Pentru ca toamna lunga si temperaturile foarte ridicate pentru aceasta perioada a anului au scăzut și ele consumul romanului nost!
Și acum bomboana de pe coliva verde: UE a constatat ca a crescut producția de energie electrică in special cea verde în detrimentul celei produse din alte surse poluante în special dar ca în loc să crească consumul acesta a … scăzut!
Cu alte cuvinte iar am fost luați de prosti!
Am plătit ca prostii sume enorme pe panouri solare făcute în China dar cu etichete europene (pentru cine nu știe rezervele de siliciu din care se fac acestea sunt majoritatea în China) , pe instalații modificate, pe baterii care să înmagazineze energia electrică produsă (baterii care țin 3-4 ani maxim și pentru care va trebui să plătim înlocuirea lor) etc amăgiți de mirajul verde al unui mic profit indirect
Ca să nu mai punem la socoteală și escrocheria cu prețurile așa-zis mai mici în teorie dar mult mai mari în practica de pe piața concurențială cu care ne vrăjea ministrul proprietar de benzinării în franciză de la OMV.
Și acum aflăm ca tot noi prosumatorii suntem vinovați și ca trebuie sa fim și amendați pentru asta?!
Pe bune?


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background