SJU Piatra Neamț face chetă pe Facebook și Arafat blochează ajutoarele

Postat de pe 29 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

La 3 ani de la incendiul în care au murit 10 pacienți, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț le cere bani oamenilor pentru reabilitarea secției, a informat jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM.

SJU Neamț a început, cu sprijinul unui ONG, reabilitarea secției de terapie intensivă și face apel la populație prin mijloacele de socializare pentru a strânge fonduri pentru finalizarea lucrărilor. Atât Consiliul Județean Neamț, cât și Consiliul Județean Iași au cheltuit zeci de milioane de euro pentru spitalul modular din Lețcani, care nici măcar nu a funcționat și care era prost construit. După investiția colosală, ploua pe aparatura nouă din cadrul spitalului, ceea ce ar trebui investigat.

Din moment ce spitalul Covid din Lețcani nu funcționează, cei de la SJU Neamț s-au gândit să solicite aparatura de tip ATI de la spitalul modular Lețcani. S-a opus vehement Raed Arafat, care se ocupă de aprobările și gestionarea aparaturii spitalelor modulare, dar și a celei destinate spitalelor de urgență. Tot Raed Arafat face parte dintr-o comisie care gestionează achizițiile pentru sistemul de ambulanță. Arafat motivează refuzul de a oferi aparatura de la Lețcani celor din Neamț prin faptul că este nevoie de spitalul modular din cauza crizei refugiaților din Ucraina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background