Țările în care nu mai e apă și oamenii mănâncă pe datorie

Postat de pe 22 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de luni, jurnalista Iosefina Pascal a oferit ultimele știri legate de penuria de resurse și de fenomenul raționalizării care pare să afecteze tot mai multe țări la nivel mondial.

De vreo două săptămâni în partea de vest a Iranului nu mai este apă potabilă. În week-end au fost proteste violente acolo, pentru că oamenii nu au ce bea, nu au cu ce se spăla. În acest timp, în vestul civilizat, vine un oficial al Germaniei care spune că el nu va mai face duș și că nici germanii nu ar mai trebui să facă duș, ci doar să se frece cu o cârpă umedă, informează Iosefina.

„Azi, întâmplător, apropo de subiectul cu apa, am văzut un studiu care spune că oamenii care suferă de diferite forme de stres sau anxietate sau sunt pur și simplu obosiți după muncă și fac duș se detensionează, se relaxează. Și în sport asta ajută la relaxarea musculară. Omul le spune nemților să stea nespălați”, subliniază Iosefina.

Situația din România

Interesant este că România vrea să exporte masiv apă. Noi suntem binecuvântați în ceea ce înseamnă bazinul hidrografic al României. Mă întreb unde o să ajungă apa asta, poate chiar în Iran”, spune tânăra jurnalistă.

Alte crize

Australia a spus că nu va mai acorda împrumuturi decât pentru mașini electrice. În plină criză economică, energetică la nivel mondial, criza gazelor, criza carburanților, ei vin și ne bagă pe gât mașinile electrice. Pe de-o parte o să ajungem ca în toamnă să ne fie tăiat curentul și gazul, și pe de cealaltă parte hai să luăm mașini electrice” este contrastul expus de Iosefina.

În Islanda sunt alimente, dar oamenii nu mai au bani. Foarte mulți cumpărători au un credit de 75 euro pentru a-și face cumpărăturile. De aia s-au sacrificat atâția oameni la revoluție, ca să ajungem acum la raționalizare, la vouchere și tichete în 2022. Mie mi se pare halucinant”, declară Iosefina.

Cea mai mare problemă cu electricitatea va fi în Germania, pentru că foarte mulți oameni, ca să renunțe la gaz, au trecut pe electricitate. Acolo se consumă foarte multă energie. O să le impună tot felul de limitări”, dezvăluie Iosefina Pascal.

„Multe dintre măsurile pe care le impun ei generează și mai mult consum”, evidențiază Iosefina în concluzia segmentului.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background