Ziua Constituției – sărbătorim sau comemorăm? v

Postat de pe 8 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a anunțat cu tristețe decesul Constituției României, decesul statului de drept după ce a eșuat și, nu în ultimul rând, că a sucombat și diplomația românească.

„Mă întreb daca ziua Constituției României, astăzi, 8 decembrie 2022, trebuie sărbătorită sau comemorată, având in vedere cum au fost în mod criminal modificate legile justiției, legea fundamentală a statului român devenind doar consultativă!”, se întreabă retoric Iosefina Pascal.

Firesc ar fi fost ca Ziua Constituției să fie un eveniment important, să fie o zi liberă, ar fi trebuit sa fie pe toate posturile, să se organizeze o ședință comună a camerelor Parlamentului în care legea fundamentală a țării să fie sărbătorită, cinstită, la nivelul importanței ei. Dar, din păcate, nimănui nu-i pasă, nu interesează pe nimeni. Pare că asistăm la moartea Constituției, iar Cătălin Predoiu este unul dintre ciocli.

Ziua Constituției a fost anulată de problema intrării în Schengen. Aceste două subiecte au o strânsă legătură, ele nu se exclud. Constituția României spune că cetățenii, dar mai ales politicienii care guvernează, trebuie să pună pe primul loc interesele României, să asigure traiul demn al românilor, să asigure integritatea teritorială a României. Însă politrucii noștri se iau la întrecere între ei, în genunchi, încercând să devină campioni la servilism în fața șantajului politic practicat de Olanda și Austria, iar România este umilită.

Principalul oponent al intrării României în Schengen este Olanda, cu interese majore pentru Portul Constanța, iar în ultimul timp și Austria, care a fost folosită ca opozant de serviciu pe lângă interesul ei direct față de gazele din bazinul Mării Negre. Lipsa de reacție a Franței și Germaniei, măcar la nivel declarativ în favoarea României arată foarte clar lipsa de solidaritate a acestor țări și că ele se situează în mod ticălos în spatele oponenților intrării României în Schengen, Austria și Olanda.

„Dar, până la urmă, asta este problema fiecărui stat membru de a-și gestiona politica externă și relațiile economice, în conformitate cu tratatul UE, dar și în funcție de interesele naționale. Politrucii noștri nu sunt pasionați de interesele României!? Românii trebuie să decidă dacă-i vor trage la răspundere pe acești politicieni care ne conduc”, afirmă jurnalista.

Iosefina Pascal încheie: „după ce am ajuns să comemorăm Ziua Constituției în loc să o sărbătorim, acum o să comemorăm și ziua în care a murit diplomația românească”. Și toate astea după pierderea grea în urma decesului statului de drept care a sucombat după ce Iohannis a anunțat că a eșuat.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background