Talibanii preiau aeroportul din Kabul după retragerea trupelor americane

Postat de pe 31 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Ultimele trupe americane au părăsit Kabulul cu puțin timp înainte de miezul nopții. Talibanii au proclamat de atunci „independența deplină” pentru Afganistan.

Noul regim din Afganistan se confruntă cu presiuni pentru a respecta drepturile omului. De asemenea, acesta este forțat să ofere o trecere sigură pentru cei care doresc să scape de sub conducerea sa în urma adoptării unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU. Regatul Unit speră că această rezoluție este un pas către un răspuns internațional unificat. În cadrul votului, Rusia și China s-au abținut în loc să își exercite dreptul de veto.

”Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU din această seară, condusă de Regatul Unit împreună cu aliații noștri, clarifică faptul că comunitatea internațională este alături de afgani”, a afirmat premierul Boris Johnson. ”Nu se poate reveni la represiune sau teroare. Vom milita ca o singură voce pentru trecerea în siguranță, accesul umanitar și respectarea drepturilor omului”, a continuat acesta.

Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Dame Barbara Woodward, a afirmat că ”rezoluția de astăzi reprezintă un pas important către un răspuns internațional unificat la situația din Afganistan. Vom continua să construim pe această bază pentru a ne asigura că consiliul îi trage la răspundere pe talibani pentru angajamentele sale. Talibanii vor fi judecați de comunitatea internațională pe baza acțiunilor lor de pe teren, nu a cuvintelor lor.”

Sursă text: The Guardian


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background