De ce scumpește Guvernul României prețul la gaz? Cine are de câștigat și cine are de pierdut?

Postat de pe 31 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic Cozmin Gușă a declarat pentru cetățeanul.net că „Guvernul României va băga, prin mărirea prețului gazului, mâna adânc în buzunarul românilor, la mijloc aflându-se niște beneficiari străini”.

Principalul beneficiar al acestor scumpiri de gaze ar fi, conform lui Cozmin Gușă, statul român. „Prin taxele indirecte, satul român bagă mâna adânc în buzunarele românilor, ci așa aproape goale. Ei nu vor mai putea să ieftinească asta pentru că mulți dintre români, săracii, la îndrumarea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, s-au dus și au semnat contracte la prețuri mari, contracte care nu se vor mai putea modifica timp de un an de zile”.

„Prețul gazului va scădea, dar în Europa”

„Din luna octombrie sau noiembrie se preconizează intrarea în funcțiune a gazoductului Nord Stream 2 care va aduce gaz mai mult în Europa, în principal în Germania, dinspre Rusia. Aceste două țări ar dori să intre să intre pe piață prin scăderea prețului gazului pe continent”.

„În România, nu se vor schimba foarte multe pentru că românii au acele contracte la prețuri foarte mari” – a adăugat Cozmin Gușă.

Alți beneficiari

Cozmin Gușă susține faptul că un alt beneficiar relevant ale acestor scumpiri ar fi OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei. „Asigurând peste 50% din producția de gaz din România, vor câștiga foarte foarte mult. Vom vedea dacă vor da ceva și statului român pentru că mereu au știut cum să-și ascundă profiturile”.

„Un alt furnizor care câștigă aici este și Gazprom, fără de care nu ne mai descurcăm” – susține Cozmin Gușă. „Aceștia câștigă în proporție de 20%”. Gazprom cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background