Talibanii își arată adevărata față

Postat de pe 20 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Talibanii au torturat brutal mai mulți membri ai minorității Hazara din Afganistan, potrivit unui raport Amnesty International citat de BBC.

De când au preluat duminică capitala afgană Kabul, talibanii au încercat să descrie o imagine moderată. Totuși, în luna iulie, au avut loc evenimente violente provocate de aceștia în provincia Ghazni. Amnesty International consideră că acest incident este un indicator oribil al guvernării talibanilor.

Comunitatea Hazara este al treilea grup etnic ca mărime din Afganistan. Aceștia practică în principal Islamul Shia și s-au confruntat cu discriminare și persecuție pe termen lung în Afganistan și Pakistan. Sătenii au spus că au fugit în munți când s-au intensificat luptele între forțele guvernamentale și luptătorii talibani. Când unii dintre ei s-au întors în satul Mundarakht după alimente, au spus că talibanii le-au jefuit casele și îi așteptau.

În timpul altercațiilor din provincia Ghazni, șase bărbați au fost împușcați, iar trei au fost torturați până la moarte. Un martor ocular a spus că i-a întrebat pe luptători de ce sunt atât de brutali. „Când este timpul războiului, toată lumea moare, nu contează dacă aveți sau nu arme. Este timpul războiului”, ar fi spus un luptător.

Secretarul general al Anmesty International, Agnès Callamard, a afirmat: „Brutalitatea cu sânge rece a acestor crime este un memento al istoriei trecute a talibanilor și un indicator oribil de ceea ce poate aduce legea talibanilor”. „Aceste crime vizate sunt dovada faptului că minoritățile etnice și religioase rămân supuse risc deosebit sub conducerea talibanilor în Afganistan.”

Amnesty a cerut ONU să investigheze și să-i protejeze pe cei aflați în pericol. Talibanii sunt cunoscuți pentru stăpânirea lor brutală a Afganistanului. În timpul primei cuceriri, aceștia au lipsit femeile și minoritățile etnice de drepturile lor. Totuși, aceștia au fost îndepărtați de o coaliție condusă de SUA în 2001.

Sursă text: Știripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background