H. D. Hartmann, despre afacerea enormă ce ar sta în spatele războiului din Afganistan: „La mijloc sunt trilioane de dolari”

Postat de pe 19 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul politic american H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Războiul din Afganistan a costat oficial între 1,5 și 1,8 trilioane de dolari. S-au creat, și se vor mai crea în continuare, averi imense”.

Conform lui H. D. Hartmann, războiul din Afganistan din ultimii 20 de ani ar fi devenit o afacere: „Pe marginea războiului și a cheltuielilor de război din Afganistan, SUA este datoare vândută sistemului bancar internațional, care este într-un profit fantastic și de lungă durată”.

„Războiul din Afganistan a costat oficial între 1,5 și 1,8 trilioane de dolari” – susține H. D. Hartmann. „Nu s-au pus la socoteală bugetele negre, care pot să ajungă și ele la un trilion de dolari. S-au creat, și se vor mai crea în continuare, averi imense până în 2050. Legea americană dă dreptul la creditare la 50 de ani”.

Cum sistemul bancar ar urma să îngroape SUA în datorii

Potrivit datelor obținute de analistul politic american, Congresul SUA ar fi aprobat credite ale căror dobânzi se vor totaliza în 2050 la suma de 6,5 trilioane de dolari. „Acesta este profitul net al sistemului bancar mondial” – a adăugat acesta. „Vârful de sarcină al acestor credite și dobânzi este anul 2048. Mi-am întrebat prietenii specialiști de ce a fost ales acest an. Ei bine, în diferența de doi ani, până în 2050 când se închide perioada legală de viață a unui credit potrivit legii americane, Guvernul American nu va avea timp să negocieze cu marile bănci fiecare liniuță o asemenea masivitate a cifrei”.

„Băncile vor băga astfel într-un colț statul american și vor obține alte profituri” – declară Hartmann. „Trist este că toți acești bani vor vi plătiți de către cetățeanul american din taxe și impozite”.

Câți veterani ar avea America de pe urma războiului din Afganistan?

„Doar costul pentru diversele plăți ale celor 4 milioane de cetățeni americani ce au trecut prin Afganistan în ultimii 20 de ani se estimează la valoarea de 2 trilioane până în 2050” – spune Hartmann. Legea americană consideră veteran atât militarii, cât și cei din spațiul medical, spațiul de învățământ, spațiul academic și alte domenii. „Toți acești oameni au nevoie acum de asigurări medicale, de pensii, de tratamente medicale, de înmormântări și așa mai departe”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background