Tactica înfricoșării prin legea avertizorilor de integritate

Postat de pe 7 iulie 2022

Autor: Adrian Lambru

Scriitorul Octavian Hoandră a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Lumea nu se învață minte! Turnătorii au impus frică și în perioada comunistă și mai recent în regimul Băsescu. Acum se încearcă din nou, iar scopul final este abaterea de la normele tradiționale”.

Octavian Hoandră susține că țara noastră ar fi avut mult de suferit de pe urma fenomenului turnătoriei, iar acum critică această idee de reimplementare al acestui sistem. Recent, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a afirmat că ia în calcul o posibilă sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiționarea a fondurilor europene de statul de drept în România pe baza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorul de integritate.

„Trebuie să ne simțim confortabili acum că revine legea turnătorului?” – se întreabă scriitorul. „Cine consideră că acum gata, nu va mai exista corupție și înșelătorie se înțală. Motivațiile pe care le poate avea un turnător sunt foarte clare. Vorbim aici despre răutate, invidie și alte comportamente de genul. Legea turnătorului a dat România cu picioarele în sus în trecut, iar dacă acceptăm iarăși, destinele noatre vor fi din nou distruse”.

Psihologia Fenomenului Pitești în actualitate

Octavian Hoantră este de părere că toate aceste politici progresiste, cum ar fi și legea avertizorului de integritate, ar avea scopul să îndepărteze oamenii de valorile și legile tradiționale, de ortodoxie. Scriitorul aseamănă aceste proceduri cu „Fenomenul Pitești” din vremea comunistă. Între anii 1949 și 1952 la penitenciarul din Pitești erau aduși deținuții politici, majoritatea studenți, membri în grupări interzise de comuniști ca Partidul Național Țărănesc și Partidul Național Liberal, precum și cei inspirați de Garda de Fier sau membri sioniști ai comunității evreiești din România în scopul lepădării convingerilor și ideilor politice și religioase a deținuților.

„Trebuie să învățăm istoria și să nu o repetăm” – spune Octavian Hoantră. „Tacticile nu sunt aceleași, brutale și violente, dar scopul este identic: spălarea creierelor. România a mai trecut prin nenorociri de acest gen, dar faptul că nu își aduce aminte o condamnă să o trăiască din nou. În ultimii 10 ani, metoda s-a repetat prin dominația în justiție a binomului Coldea-Koveși, dar pentru că nu au fost pedepsiți atunci, acum încearcă să readucă turnătorii la putere. Ne meirăm soarta!”

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background