Surpriză în Semifinalele Eurovision România 2022: fanii străini ai concursului s-au îndrăgostit de o piesă în limba română. Cresc șansele de calificare în marea finală de la Torino?

Postat de pe 8 ianuarie 2022

Piesele calificate în semifinala Eurovision România sunt foarte apreciate de fanii concursului atât din țară, cât și din restul Europei. Reacțiile din mediul online sunt unele foarte bune, iar șansele de calificare în Marea Finală de la Torino par să fie de partea noastră.

În urma preselecțiilor, juriul din acest an a ales 46 de melodii pentru Selecția Națională. Foarte mulți fani ai concursului Eurovision din mediul online s-au declarat impresionați de piesele artiștilor români din 2022.

Deși în ediția precedentă, artista Roxen nu a reușit să ne califice în Marea Finală cu piesa „Amnesia”, clasându-se pe locul 12, ediția din acest an se anunță a fi mai promițătoare pentru viitorul reprezentant al țării noastre în marele concurs.

Printre artiștii români calificați în semifinale, s-a remarcat și Jessie, moderatoarea emisiunii „Golden Hour” de la Gold FM. Piesa cu care s-a calificat în concurs, „Regret”, se bucură de un succes moderat în România, majoritatea fanilor plasând-o undeva pe locul 3 în topurile personale. Surpriza vine însă din afara țării, acolo unde fanii străini ai concursului Eurovision s-au declarat pur și simplu îndrăgostiți de piesa lui Jessie.

Fanii Eurovision din străinătate, îndrăgostiți de piesa „Regret”

Jessie, moderatoarea GOLD FM, participă la concursul din acest an cu piesa „Regret”. Aceasta se bucură de succes printre fanii din străinătate și se află în primele locuri în majoritatea topurile din social-media. „Ok, România! Trimiteți-o pe Jessie la Eurovision!” – susține Jude Kennedy, un youtuber din Irlanda.

Piesa pop în limba română a artistei Jessie, compusă în studioul DeMoga Music, ocupă locul întâi în numeroase clasamente realizate pe rețelele de socializare. Piesa moderatoarei GOLD FM va putea fi ascultată și în regim live la începutul lunii februarie pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, împreună cu celelate 45 de piese înscrise în concurs.

„Regret” a fost creată de artistă împreună cu producătorul Alexander Sambo, un tânăr care realizează piese pentru cei mai mari artiști din Romania. Așa cum putem deduce din titlu, piesa transmite sentimente puternice de tristețe și resemnare. De asemenea, exprimă o situație de viață pe care o putem experimenta cu toții.

„O semifinală cât un concurs internațional”

Atât juriul cât și telespectatorii vor participa la faza următoare de votare. În perioada 5 – 12 februarie 2022, fanii vor avea oportunitatea, în premieră, să-și voteze favoriții pe pagina oficială de Facebook. Aceștia vor alege cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei, iar celelate 15 melodii vor fi selectate de jurați.

Semifinala, programată pentru data de 12 februarie, se va încheia cu un show televizat în direct la Televiziunea Națională. Atunci, jurații vor decide cele 10 piese care ajung în finala Eurovision România.

Reprezentantul României va fi decis pe 5 martie într-un spectacol live. Acesta va urma să participe la semifinalele de la Torino, din prima jumătate a lunii mai. Marea finală a Eurovision va avea loc pe data de 14 mai 2022.

Succes tuturor participanților!


Opiniile cititorului
  1. Mihaela Seghedin   On   10 ianuarie 2022 at 12:17

    Domnul Gușe,domnul Gușe,sunteți peste tot,dar cu intenții bune!Îmi place melodia.Am spus tot timpul să se cânte la Eurovision în română!Melodia este plăcută,lejeră,o dată o asculți și îți rămâne în minte.Nu o cunosc pe Jessie,dar e prea slabă la față.Mă întreb domnule Gușe,nu cumva este vreo legătură între AUR și Gold fm?Aceiași culoare.Nu ar fii rău deloc,eu am votat AUR din Germania.Faceți lucruri bune domnule Gușe,respect.Vă ascult cu mare drag.De ce nu vă implicați în politică?Oameni ca Dumneavoastră are nevoie România politică.Succes,aveți votul meu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background