Irlandezul din Parlament – o înscenare sau o pură întâmplare?

Postat de pe 29 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Publicistul și scriitorul Ion Cristoiu a declarat în cadrul pastilei sale zilnice că evenimentul cetățeanului irlandez care a pătruns în clădirea Palatului Parlamentului este „o operațiune împotriva șefului Serviciului de Protecție și Pază, Lucian Pahonțu”.

Ion Cristoiu consideră că acest caz ar avea foarte multe întrebări fără răspuns și numeroase enigme. Evenimentul cu cetățeanul irlandez care a intrat în incinta Palatului Parlamentului, una dintre cele mai bine păzite clădiri din România, în dimineața zilei de 27 decembrie ar scoate în evidență „din nou, o secretomanie rară întâlnită în istoria României”, potrivit publicistului.

Atât Ion Cristoiu cât și Bogdan Iacob de la inPolitic.ro sunt de părere că acest eveniment ar trebui să fie urmat de demisii. Vizați ar trebui să fie șefii Jandarmeriei, secretarii generali ai Camerelor, șefii Direcției de Afaceri Interne, dar mai ales, a șefului Serviciului de Protecție și Pază, adică Lucian Pahonțu. „Ținta ar fi un cap mare de tot”, susține Bogdan Iacob. „Posibil chiar al celui despre Dragnea spune că e noul cap al statului paralel după ieșirea lui Coldea din peisaj, l-am numit pe generalul Pahonțu”.

Lucian Pahonțu

Posibilul văl de pe ochii presei și al Parchetului

O primă nelămurire a lui Ion Cristoiu este de ce procurorii nu au cerut arest preventiv sau control judiciar. Marți, 28 decembrie, Judecătoria Secorului 5 a hotărât ca bărbatul irlandez poate fi cercetat în continuare în libertate. Tânărul în vârstă de 27 de ani este acuzat de distrugere și pătrundere fără drept într-o instituție publică.

„Soțul doamnei Șoșoacă a fost reținut, iar procurorii au cerut 30 de zile de arest preveniv pentru că ar fi mușcat-o de mână, ar fi bruscat-o pe jurnalista aceea italiană. Judecătorul i-a dat domnului Șoșăacă control judiciar”, susține Ion Cristoiu. „Să punem în balanță aceste două cazuri în care este implicat Parchetul Român”.

Pe lângă instituția Parchetului, publicistul găsește ceva în neregulă și în ceea ce privește marile echipe de jurnaliști de investigații din România: „Recorder a făcut mare investigație cu Biserica și a făcut vâlvă în toată țara. Acum tace, chiar dacă era un subiect de mare tiraj și audiență. Este inimaginabil ca presa să nu pornească o anchetă paralelă. Tot echipajul din care face parte Libertatea, G4Media, SpotMedia și alții tratează acest subiect cu mare neseriozitate. Oare de ce?”

Este Casa Poporului un hostel?

Unul din puținii jurnaliști care s-a ocupat de acest caz este Bogdan Iacob de la inPolitics.ro. Acesta a găsit locul exact unde ar fi stat bărbatul care a intrat în Palatul Parlamentului. Acesta ar fi declarat că ar fi încurcat Casa Poporului cu locul unde ar fi fost cazat. Ei bine, Bogdan Iacob scrie că această cazare ar fi fost, de fapt, un hostel din apropierea Gării de Nord, adică o clădire cu camere la comun, câte opt în camere, baie și bucătărie pe palier, și cu prețuri de cca. 8 dolari pe noapte.

hostelul unde a declarat cetățeanul irlandez că ar fi fost cazat

„Dincolo de rîs, situația e de o gravitate imensă. Voci din spațiul public vorbesc de o faptă minoră. Nu e cîtuși de puțin minoră. Dacă un <bețiv> a intrat noaptea în sediul Parlamentului României și al altor insituții grele ale statului, ajungînd departe în interior, încă mai lesne ar putea intra și un terorist bine antrenat, ori mai mulți și să planteze bombe, cum s-a întîmplat în 1920, în Senatul României. Ori să planteze droguri, să zicem, în biroul președintelui Senatului. Ori să fure droguri de acolo. Sau documente secrete”, scrie Bogdan Iacob pentru inPolitics.ro

27 decembrie. Undeva între trei și patru dimineața

Conform informațiilor atât din spațiul public, cât și din partea avocatului, tânărul de 27 de ani s-a dus la Palatul Parlamentului, adică una dintre cele mai bine păzite clădiri din românia, în jur de ora trei dimineața. Acesta ar fi sărit gardul și ar fi căutat o fereastră fără gratii. A văzut una la un balcon de la o înălțime de doi metrii, ar fi spart geamul (ar fi declarat că nu știe că nu ce l-a spart, conform autorităților), ar fi pătruns în clădire și ar fi ajuns la etajul trei pe scări. Ar fi străbătut holuri ale Casei Poporului pe beznă și ar fi ajuns lângă sala de arme a Serviciului de Protecție și Pază unde și ar fi fost prins.

sursă foto: observator.ro

Potrivit acestuia, ar fi ajuns în țară a doua zi de Crăciun pentru că România se află pe lista țărilor verzi în scenariul Covid19. Irlandezul ar fi petrecut în Centrul Vechi din București, unde ar fi consumat cognac și bere. Între orele 22:00 si 04:00, când a fost prins, a declarat că nu-și amintește nimic din ce a făcut, potrivit stiripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background