Subiecte false de Bacalaureat, vândute pe Instagram contra cost

Postat de pe 28 iunie 2021

Autor: Claudia Badea

Subiecte false de Bacalaureat, vândute pe Instagram cu 50 de lei, anunță CERT-RO, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică care colaborează cu Poliția în acest caz. Specialiștii au emis o alertă pentru avertizarea tinerilor, mai ales, dar și a părinților, că asemenea anunțuri sunt frauduloase.

„Atenție mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca și în anii precedenți, echipa CERT-RO a fost notificată despre existența unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susțină acest examen. Rețineți faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorți cu puțin timp înainte de start. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineața examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituțiile de învățământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, se arată în mesajul instituției.

CERT-RO a primit o sesizare care indică două conturi de Instagram, „bacusor” și „bacusor.10”, cu postări în care scrie „Cine vrea să afle subiectele la bac să îmi dea mesaj în privat”.

Reamintim că anul trecut Edupedu.ro a fost ținta unui site fals care susținea că are de vânzare subiecte de Bacalaureat pentru examen și care folosea o adresă de email în care apărea cuvântul „Edupedu”. Organele de anchetă au început atunci urmărirea penală, iar tânărul care a fost prins că încasase deja bani de la persoane interesate de subiecte a fost condamnat la 1 an și jumătate de închisoare cu suspendare, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, potrivit informațiilor Edupedu.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background