Ștefan Popescu: „Republica Moldova este mai aproape de Vest decât de România”

Postat de pe 12 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Ștefan Popescu, profesor la SNSPA, a declarat la emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că „Maia Sandu este destul de rezervată în ceea ce privește țara noastră. Interesele acesteia sunt în Franța și Germania”.

În urma alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova din 11 iulie, o bună parte din opinia publică declara deja drumul unificării. Ștefan Popescu contrazice această ipoteză: „Nu este o victorie a României la Chișinău. Lucrurile nu stau chiar așa”.

„Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, este destul de rezervată în ceea ce privește România” – a adăugat Ștefan Popescu. „Are o abordare pragmatică”.

„Rușii nu mai au interese în teritoriul dintre Prut și Nistru

Profesorul Ștefan Popescu este de părere că Rusia „a permis” această apropiere a Republicii Moldova de Vestul Europei pentru că „centrul de interes s-a mutat la Transnistria”.

„Pe agenda de stat a Rusiei există deja un proiect de lege pentru acordarea cetățeniei ruse pentru locuitorii din acest spațiu” – declară Ștefan Popescu. „Cu Transnistria deja rușii pot bloca totul. Nu au nevoie să pătrundă și în restul spațiului moldovenesc”.

„Unionismul deranjează occidentalii

Conform ultimelor sondaje ale votului, Partidul pentru Alianța Românilor a obținut jumătate de procent. „Este clar pentru toată lumea că noi nu mai putem influența Republica Moldova. Nu mai influențăm jocurile nici la nivel european, nici la nivel euro-atlantic” observă Ștefan Popescu.

“Un lucru are nu s-a înțeles este că unionismul nostru deranjează, atât pe germani, cât pe aliații americani” – adaugă profesorul de la SNSPA. „Am mers pe cont propriu și uite că am pierdut”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background