SRS: Toți președinții României de după 1989 au fost “cu mâner”, adică acoperiți ai serviciilor secrete!

Postat de pe 14 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre candidații cu mâner sau cu manetă, informatori ai fostei Securități sau acoperiți ai serviciilor secrete, cum a pătimit România din cauza lor și care e perspectiva pentru 2024.  

Sorin Roșca Stănescu a prezentat în editorialele sale din ultimele zile o serie de dezvăluiri făcute de către un colonel de contrainformații, despre Băsescu, gașca lui de corupți și despre legăturile lor cu serviciile. Colonelul i-a denunțat pe aceștia la Parchetul General și a solicitat anchetarea tuturor celor care au știut de statutul lui Băsescu în momentul candidaturii și numirii sale în funcția de președinte al României. Conform dezvăluirilor făcute, bine documentate, Traian Băsescu nu avea voie să candideze niciodată la prezidențiale, întrucât a fost colaborator al fostei Securități, sub numele conspirativ Petrov. Colonelul de contrainformații nu a vorbit, însă, și despre statutul lui Traian Băsescu de colaborator al serviciilor secrete sovietice, unde a fost racolat de către prietenul său, Viktor Bout. Despre această racolare și despre statutul lui Băsescu a scris presa belgiană, prezentându-se și dovezi solide.

Odată dobândită funcția de președinte al CSAT și titlul de comandant suprem al forțelor armate, un lider de stat acoperit poate fi butonat de cei care l-au racolat într-un anumit serviciu secret și care au colaborat cu acesta. Astfel, grupul obscur poate obține fel de fel de avantaje și aprobări pentru interesele ilegitime pe care le urmărește. Prin informațiile compromițătoare deținute despre un președinte, acesta poate fi șantajat și presat de către cei care ne guvernează din umbră, aceștia putând obține, în schimbul tolerării acestei stări de fapt, de ilegalitate, orice fel de avantaj.

Este foarte important ca noi, presa, Clubul de Gândire GOLD, Clubul de Presă, să dăm curs acestui scandal, care cred eu că este uriaș, să accelerăm cât de mult putem lucrurile, să încurajăm Parchetul General să demareze cuvenitele investigații pentru a încerca din răsputeri să venim în ajutorul cetățenilor României și să evităm ca viitorul președinte să se afle în situația în care s-au aflat și ceilalți președinți ai României”, a punctat SRS.

Candidații la prezidențiale de astăzi: caracterizările lui Florin Călinescu, Mircea Diaconu și Dan Puric

Și acești mari actori, activi astăzi pe scena politică, sunt bănuiți de legături clandestine cu Securitatea sau cu serviciile secrete. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a analizat profilul fiecăruia dintre ei și a oferit câteva lămuriri în privința apartenenței lor la vreo mișcare obscură și în privința șanselor lor în campanie.

Unii dintre candidații de astăzi au fost colaboratori ai Securității, dar nu au făcut poliție politică, neraportându-și colegii sau apropiații, ci doar întocmind rapoarte despre oamenii din străinătate cu care ajungeau să interacționeze prin prisma meseriei lor. Alții au adus grave prejudicii și suferințe cunoscuților prin delațiuni repetate. Se produce o decredibilizare a mișcării suveraniste prin introducerea unor astfel de candidați „cu manetă”. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu este de părere că, în plină desfășurare a alegerilor, va rămâne un singur candidat puternic pe culoarul suveranist (acesta putând fi chiar Cozmin Gușă), care să intre în competiție cu un număr relativ mare de candidați non-suveraniști.

Florin Călinescu, dacă va candida, nu se va încadra în categoria suveraniștilor, ci va candida pentru a-i determina pe români să iasă la vot. Nici Mircea Diaconu nu a spus că este suveranist, dar discursul lui politic este discursul unui suveranist. Totuși, SRS a observat că Mircea Diaconu nu va reuși să strângă numărul necesar de semnături, mai ales după ce „steaua lui a pălit când a acceptat să fie candidatul lui Ponta”. Dan Puric, pe de altă parte, este un personaj senzațional, un suveranist, o celebritate, dar, la rândul său, nu va putea să organizeze un turneu pentru strângere de semnături, neavând nici infrastructura necesară pentru asta.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background