ONU reduce estimările numărului de morți în Gaza: cu aproape 50% mai puține femei și copii uciși decât se raportase anterior

Postat de pe 14 mai 2024

Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) și-a revizuit datele referitoare la numărul de victime palestiniene în războiul din Gaza într-o schimbare importantă reducând aproape la jumătate numărul femeilor și copiii despre care se spunea anterior că au fost uciși în ostilitățile dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, susținută de Iran, scrie FoxNews

Potrivit unui infografic publicat în raportul zilnic al OCHA pe 6 mai, organizația, care admite că se bazează pe cifrele Ministerului Sănătății din Gaza condus de Hamas, a susținut că numărul femeilor ucise în lupte ar fi fost de 9.500 si că 14.500 de copii au fost uciși de la începutul războiului pe 7 octombrie. 

Două zile mai târziu, în raportul său din 8 mai, agenția ONU părea să fi redus numărul aproape la jumătate, arătând în schimb că aproximativ 4.959 de femei și 7.797 de copii au fost uciși până acum în război.

În timp ce cifrele rămân ridicate – numărul total de decese în Gaza este declarat de către Ministerul Sănătății controlat de Hamas că a ajuns aproape la 35.000, iar mai multe se crede că sunt îngropate sub dărâmăturile clădirilor distruse – schimbarea bruscă și inexplicabilă a cifrelor este alarmantă. 

Cifrele numărului de decese ale Hamas au fost contestate de Israel, care susține că mai mult de o treime dintre cei uciși sunt combatanți, totuși au fost citate pe scară largă și fără punere la îndoială de presa internațională, organizațiile umanitare și liderii mondiali, inclusiv președintele Biden. 

„Agențiile ONU au arătat în mod constant că preferă să aibă încredere în cifrele care provin din surse controlate de Hamas, decât să facă o verificare de bază” 

Ele au fost, de asemenea, folosite ca bază pentru a pune la îndoială dacă armata israeliană ar fi putut încălca dreptul internațional umanitar și pentru a acuza guvernul israelian că a comis genocid sau, cel puțin, că a vizat în mod deliberat civilii. Israelienii estimează că aproximativ 14.000 de teroriști au fost uciși de când au început luptele din Gaza.

Președintele Biden, în discursul său privind starea Uniunii din martie, a citat cifrele Hamas, care la acea vreme erau de 30.000. El a folosit, de asemenea, datele neverificate pentru a comanda o anchetă a Departamentului de Stat asupra comportamentului Israelului, rezultând un raport care a fost publicat vineri. 

Când i s-a cerut să explice schimbarea bruscă a statisticilor lor, Farhan Aziz Haq, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU Antonio Guterres, a declarat pentru Fox News că cifrele s-au bazat pe date de la Ministerul Sănătății din Gaza și că acele cifre „pot varia în funcție de propriul proces de verificare pe care îl întreprind.”

„Echipele Națiunilor Unite de pe teren în Gaza nu sunt în măsură să verifice în mod independent aceste cifre, având în vedere situația predominantă pe teren și volumul mare de decese”, a spus purtătorul de cuvânt. „Din acest motiv, toate cifrele utilizate de ONU citează în mod clar Ministerul Sănătății din Gaza ca sursă”.

sursă:FoxNews


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background