SRS: ONU, NATO, UE, sunt azi în colaps decizional, din păcate SUA sunt responsabile de asta!

Postat de pe 31 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre deciziile ONU și NATO referitoare la conflictul israelo-palestinian, de impunere a unui armistițiu umanitar, respectiv de deplasare a navelor de război în proximitatea Orientului Mijlociu, cum vor acționa statele în continuare în atmosfera de război instalat.

La ONU, votul ultra-majoritar a fost anti-Israel și anti-SUA și pentru un armistițiu umanitar cerut de către 120 de state dintre cele 190 care au votat. La nivelul NATO, dar excluzând Turcia, există o mobilizare de forțe militare în Marea Mediterană, în proximitatea Orientului Mijlociu, pe lângă cele 2 portavioane americane însoțite de nave de război. Cele 2 poziții ale acestor 2 mari organizații, ONU și NATO, se opun total, într-un mod neobișnuit pentru omenirea ce se obișnuise cu ideea că aceste 2 instituții se află sub ghidajul SUA.

„Sunt 3 organizații internaționale pe cale de disoluție: NATO, UE și ONU. La ONU s-a văzut că există o majoritate semnificativă a statelor lumii în care războiul anti-Occidental, războiul ideologic, de imagine, a câștigat. Israelul și aliații săi au pierdut acest război de imagine și pare că această pierdere va deveni în scurt timp o catastrofă. Pe de altă parte, ONU nu poate lua nicio decizie consolidată. NATO, după părerea mea, în acest moment nu mai există, pentru că, Turcia a defectat grav mecanismul decizional. UE a devenit prea mare, are mult prea mulți membri și a devenit ineficientă”, a explicat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Așadar, mai ales din pricina formalismului legat de veto, organizațiile internaționale de relevanță sunt într-un impas vizibil. Va fi nevoie de o resetare brutală a lumii. SRS consideră că remodelarea geopolitică a lumii va depinde într-o foarte mare măsură de axa SUA-China. America este direct responsabilă de colapsul instituțiilor internaționale, pierzând controlul asupra lor. Dintr-un garant al securității colective, SUA au devenit un izvor de insecuritate și de instabilitate la nivel mondial.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background