SRS: Iohannis îl contrează pe Ciolacu pe subiectul Turcan, dar el își pregătește un atac indirect

Postat de pe 18 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre mișcările subterane din politica românească, prezentând ce se va întâmpla în PSD după înlăturarea Gabrielei Firea, respectiv despre Polul Dreptei și felul în care se vor raporta PNL și AUR la această construcție.

Excluderea Gabrielei Firea din Guvern a fost un pas absolut necesar. Din PSD Firea s-a autosuspendat, în locul ei venind Paul Stănescu (un apropiat al cuplului Pandele-Firea). Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu nu pune la îndoială sinceritatea lui Marcel Ciolacu din momentul în care i-a demis pe Firea și pe Budăi. Cu toate că gestul acesta a fost justificat și cu toate că îngrijorarea premierului vizavi de ororile din azilele groazei părea sinceră, Ciolacu a început și să gafeze, nerecunoscând că el a fost cel care a ordonate aceste demisii.

În acest moment, însă, președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu se află în conflict direct. Marcel Ciolacu, prudent și diplomat din fire, pregătește un răspuns la atacurile lui Klaus Iohannis, pentru că dacă pierde acest „duel”, îi va scădea foarte mult valoarea politică. Iohannis ține morțiș să-și afirme puterea în legătură cu tot ce se întâmplă în interiorul PNL-ului. Ciolacu are o singură soluție: aceea de a apela la Nicolae Ciucă, ceea ce ar duce la consolidarea parteneriatului Ciolacu-Ciucă, dar și la consolidarea poziției lui Ciucă la vârful PNL, sprijinit fiind de Ciolacu.

Sorin Roșca Stănescu este de părere că o alternativă de dreapta va deveni fezabilă pentru a prelua puterea la finalul anului 2024, în diverse combinații. Alegerile din 2024 îi vor mătura pe neomarxiștii de pretutindeni și vor distruge și imaginea pe care unii dintre ei și-au făcut-o pozând fals în partide de dreapta. Există în România zeci de grupuri mai puțin vizibile care sunt de dreapta, dar care nu au suficientă forță. Din acest motiv, singurul partid de dreapta care există în acest moment în România este AUR-ul. AUR este partidul în jurul căruia se va constitui un pol de dreapta.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background