SRS: În 2-3 zile vom vedea dacă Iohannis ne duce de nas sau nu în problema Schengen

Postat de pe 13 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de marți, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a vorbit despre atitudinea lui Klaus Iohannis după dezastrul neadmiterii în spațiul Schengen confruntată cu revolta românilor contra Austriei, așa cum apare din sondajele publicate.

Scenariul lansat de Cozmin Gușă conform căruia președintele Klaus Iohannis probabil că este șantajat de austrieci a fost aprobat de către jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în cadrul emisiunii: „altfel nu-mi explic cum a stat atâta timp în cochilia lui și nu a spus nimic și apoi brusc s-a pus în situația de a reacționa cât de cât la o conferință de presă care avea cu totul și cu totul alt subiect”. Până să fie confruntat direct de către jurnaliști în cadrul conferinței cu ambasadorii statelor UE de astăzi, Klaus Iohannis a părut mai mult că se teme și că vrea să se ferească de interogatoriu după eșecul Schengen. Dar de data aceasta nu s-a mai putut feri de presă.

Referitor la problema refuzului de a intra în Schengen venit din partea Austriei, președintele Elveției, stat considerat prieten al României, și-a exprimat neutralitatea, nu a criticat deloc Austria, ba chiar a declarat că înțelege de ce au fost invocate argumentele legate de emigranți. Dacă Elveția are cumva circumstanțe atenuante, fiind într-o oarecare măsură parteneră cu Austria, având în vedere că ambele state sunt neutre, este absolut inacceptabil și de neînțeles felul în care guvernanții români au încercat să prevină o asemenea situație.

Principalul vinovat este Klaus Iohannis, el fiind responsabil pentru relațiile internaționale, în special când vine vorba despre astfel de relații sensibile ce privesc chestiuni ce țin de siguranța statului până la urmă. Deși Iohannis este principalul vinovat, SRS a propus ca cetățenii să mai rabde câteva zile, răgaz în care președintele va avea timp să acționeze și să demonstreze că își merită funcția. „Dacă nu va face nimic, abia atunci vine și vremea socotelilor, pentru că el trebuie să răspundă pentru faptul că România pierde lunar 200 de milioane de euro, pentru faptul că nu s-a adresat Parlamentului și nu a cerut sprijinul comisiei externe a Parlamentului, de unde ar fi putut învăța ce este de făcut”, a declarat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

sursă: Realitatea Oltului

SRS a putut afirma cu fermitate încă de săptămâna trecută că România nu va intra în Schengen, în baza informațiilor deținute atunci, lucru care s-a și adeverit. Cum se face că decidenții politici de la vârful statului, cu Klaus Iohannis în frunte, nu s-au așteptat la un asemenea deznodământ sau au jucat acest teatru ieftin până în ultimul moment? „Eu îi văd ca pe niște oameni care au decolat și sunt deasupra realității, nu mai văd lucrurile clar. Sunt oameni care nu analizează în mod pragmatic șansele, posibilitățile și căile prin care pot soluționa lucrurile. Iar acum s-au jucat cu focul, pentru că a venit un val uriaș de solidaritate a cetățenilor. Românii își pun speranțele în mușchii președintelui, pentru că numai el mai poate să soluționeze această situație, asta dacă are coloană vertebrală și dacă știe să aducă contrapondere la amenințarea asta uriașă pentru siguranța statului”, a spus Sorin Roșca Stănescu. De aceea, Klaus Iohannis mai are la dispoziție 2-3 zile să facă ceva pentru români; altminteri, dacă îi va dezamăgi, oamenii se vor întoarce împotriva cârmuitorilor și va fi prăpăd.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background