Boicotul austriecilor și naționalizarea PETROM sunt necesare! Dpdv suveranist, neintrarea în Schengen e un plus

Postat de pe 13 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate acțiunile de boicot românești împotriva Austriei și a companiilor cu capital austriac, respectiv replica cinică a cancelarului Nehammer ce desconsideră gesturile românilor.

Ulterior refuzului de a intra în spațiul Schengen primit din partea austriecilor, mai multe entități din România, printre care și Aurelian Popa și trustul de televiziune Realitatea, au pornit petiții ce susțin naționalizarea Petromului. Părerile cu privire la boicotarea afacerilor cu capital austriac din țară sunt împărțite, însă Aurelian Popa a declarat răspicat că: „boicotul este o formă legitimă de activism civic, de răzvrătire și de solidaritate în același timp. Atunci când ți se face o nedreptate, poți să-l faci pe celălalt să-și îndrepte fapta boicotând”.  

Totodată, Aurelian Popa a subliniat faptul că boicotul este un instrument democratic și are la bază puterea și dreptul de a alege, și nu este nicidecum un demers dictatorial cum susțin unii. Petiția este la rândul său un instrument democratic care are puterea de a sensibiliza factorul politic înspre a face sau nu ceva, potrivit definiției oferite de Aurelian Popa.

Activistul a dezvăluit că petiția pornită de el este adresată Ministrului Economiei, Florin Spătaru, și susține un demers de reîntoarce a Petromului nu prin naționalizare neapărat, ci prin aplicarea clauzelor contractuale și prin respectarea angajamentelor pe care OMV-ul și le-a asumat (dar nu le-a îndeplinit) în contractul cu firma românească. Totodată, Aurelian Popa a invocat paragrafele din Constituția României unde scrie foarte clar că „zăcămintele solului sunt proprietate publică, ocrotită de lege și garantată”, deci în mod normal nu ar fi post posibil să se privatizeze.

Suveraniștii nu ar trebui să fie supărați din cauza problemei Schengen

„Nu am intrat în Schengen. De plâns trebuie să plângă globaliștii. De ce? Pentru că intrarea în Schengen reprezintă intrarea într-o structură supra-statală, adică non-suveranistă. După intrarea în Schengen ar fi fost mai puțin suveranism decât înainte de intrarea în Schengen”, a explicat Aurelian Popa. Totodată, activistul a amintit de argumentul legat de pierderile bănești imense pe care le suferă românii din cauza neintrării în Schengen și l-a combătut cu următoarea idee: „Demnitatea nu are preț! Ce primează: banul sau principiul?”. Totodată, neintrarea în Schengen înseamnă că ajunge mai greu marfa de import, ceea ce, pe de-o parte, este un lucru pozitiv, tocmai pentru că scad astfel importurile și se promovează afacerile autohtone.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background