SRS, despre dedesubturile și consecințele vizitelor externe ale liderilor români

Postat de pe 5 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a prezentat dedesubturile și consecințele vizitelor externe ale liderilor români, a lui Ciolacu în SUA, incluzând aici și incidentul generat de către ambasadorul Muraru, Iohannis la Dubai, respectiv Simion în Italia.

Muraru a generat un incident unic în diplomația mondială!

Andrei Muraru a căpușat Palatul Cotroceni și l-a servit pe Klaus Iohannis cu o slugărnicie fără seamăn, ajungând dintr-un neica nimeni ambasadorul României în SUA. Ceea ce a făcut Andrei Muraru, atacându-l pe premierul Marcel Ciolacu, este fără precedent în diplomația mondială. Un astfel de gest ar trebui să atragă de urgență rechemarea lui în România și scoaterea din sistem. „Andrei Muraru a făcut un mare deserviciu statului român, a creat o imensă vulnerabilitate executivului de la București, într-un moment în care acesta nu avea voie și nici nevoie să se arate vulnerabil în fața executivului american, pentru că bănuiesc că Ciolacu s-a dus să negocieze niște lucruri acolo și pentru România, nu numai pentru el însuși, iar atitudinea lui Muraru a compromis tot”, a explicat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Una dintre justificările acțiunilor lui Muraru este reprezentată de dorința de a-i aranja lui Klaus Iohannis o astfel de vizită importantă în SUA. De aceea geamănul Muraru a făcut tot posibilul să-i blocheze premierului Marcel Ciolacu o agendă consistentă în vizita oficială în SUA. Mai mult decât atât, importanți diplomați au garantat faptul că Marcel Ciolacu s-a consultat cu Departamentul de Stat american înainte de a-i refuza participarea la vizitele oficiale lui Andrei Muraru. Acest gest constituie un avertisment trimis lui Klaus Iohannis, prin care se indică faptul că americanilor nu le plac ambasadorii obraznici. Toate informațiile indică faptul că SUA „vor paria pe mai mulți cai” în competiția din 2024.

Iohannis își permite aroganțe în baza șantajelor pe care le exercită!

O altă vizită importantă este cea a președintelui Klaus Iohannis, care participă la un summit pe teme climatice în Dubai. În stilul său caracteristic, Klaus Iohannis s-a folosit de resursele puse la dispoziție de către stat pentru a-și plimba consoarta și pentru a face călătorii nenecesare pe bani mulți, înfuriind la culme cetățenii împovărați de neajunsuri. „L-am cunoscut bine pe Klaus Iohannis, am și lucrat împreună, și pot să spun că este un tip cu multe ascunzișuri, cu multe secrete, lipsit de scrupule, nu foarte inteligent, dar care odată așezat pe un anumit traseu de către alții, menține traseul fixat. Aceste extravaganțe pe care le multiplică ne arată că beneficiază și de complicitatea guvernului. Cred că Marcel Ciolacu se teme, la fel cum s-au temut și alți premieri, de efectul pe care poate să-l aibă Klaus Iohannis asupra DNA-ului și asupra unor servicii secrete, chiar dacă intră în ultimul an de mandat”, a punctat SRS.

Toate prestația externă a lui Klaus Iohannis s-a rezumat la 6 minute de discurs, cea mai scumpă și scurtă cuvântare (din partea unui președinte scump la vorbă) din istoria președinției României. Mai mult decât atât, discursul președintelui nu va aduce niciun beneficiu țării. Președintele se află într-o situație delicată, fiind nevoit să găsească o cale prin care să iasă onorabil din România. Scăparea lui ar putea veni prin găsirea unui post în afara României care să justifice despărțirea bruscă de cetățenii țării.

Evoluția lui Simion din Italia este una de tip fulminant!

George Simion, președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a participat duminică la o întrunire la Florența și a susţinut un discurs în italiană în faţa a peste 2.000 de europeni adunaţi la evenimentul organizat de Grupul Identitate şi Democraţie cu tema „Free Europe! Jobs, security and common sense”. SRS apreciază la George Simion dinamismul și hărnicia cu care reușește să promoveze idealurile partidului, dar și faptul că este într-o evoluție constantă. În discursul său din Italia, liderul AUR a realizat o paralelă între comisarii sovietici, care dictau în România și care au provocat suferință predecesorilor noștri, și comisarii europeni de astăzi care întreprind acțiuni similare în state mai slabe, cum este și România.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background