SRS a anunțat în exclusivitate la Gold FM refacerea Clubului Român de Presă!

Postat de pe 31 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a vorbit despre operațiunea contra presei independente relevată de întocmirea unei liste a putiniștilor, alcătuită de un colectiv de autori de la Iași, sub coordonarea unui profesor penal, bănuit a fi manevrat de către un lider liberal.

Inspirat fiind de atacul nefondat la adresa adevăraților jurnaliști din România prin întocmirea unei „liste a putiniștilor”, inclusă într-o carte ce-a fost publicată la Iași sub îndrumarea profesorului corupt și penal Sorin Bocancea, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a propus refacerea sau reactualizarea Clubului Român de Presă. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, s-a oferit să pună la dispoziție toată infrastructura necesară pentru realizarea acestui plan de reanimare a ONG-ului de presă apolitică.

Noul format al Clubul Român de Presă ar putea întruni vocile jurnaliștilor din toată țară, a oamenilor de presă din provincie, care se luptă mai abitir cu sistemul, dar și așa-zișii „putiniști” enumerați pe „lista rușinii” întocmită la Iași. Așa cum a prezentat analistul Cozmin Gușă în editorialul său din această dimineață (Statul Paralel, ca și trupele Wagner: recrutează infractori și-i folosește contra adversarilor. ”Lista putiniștilor”, varianta 2.0), lista cu pricina nu scapă din vedere niciun membru al Clubului de Gândire GOLD, jurnaliști care au ținut cu dinții să prezinte adevărul în ultimii 2-3 ani, la care se adaugă personalități de renume, cum sunt: Adriana Bahmuțeanu, Victor Ciutacu, Dumitru Coarnă, Bogdan Tiberiu Iacob, Luis Lazarus, Andrei Marga, Cornel Nistorescu, Adrian Pătrușcă, Gheorghe Piperea, Codrin Ștefănescu, Cristian Terheș, Adriana Stoicescu, Marius Tucă ș.a.

„Noi trebuie să intrăm în ofensivă. Noi suntem jurnaliști de prima linie, jurnaliști de avangardă. Sunt nume foarte apreciate de public. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră și să le suflăm în ceafă acestor dejecții din așa-zisa societate civilă, care, de fapt, sunt niște dejecții ale serviciilor”, a punctat SRS. În baza indiciilor și dovezilor adunate, se poate afirma că mai multe dintre serviciile statului și-au vârât coada în procesul scrierii și publicării acestui volum de minciuni, asta pentru că jurnaliștii trecuți pe listă, pentru că își fac treaba cum trebuie, au devenit deosebit de incomozi.

E clar că s-a primit ordin să fie defăimați jurnaliștii de calitate, însă, deși autorii au mai multe fonduri, folosindu-se cu mârșăvie de banii publici, ei se află în dezavantaj față de oamenii de presă care au priză la public și care au o mai mare credibilitate. Presa independentă și liberă nu este pusă în pericol de acești închipuiți; dimpotrivă, astfel de atacuri exagerate sporesc credibilitatea și puterea presei libere, presă care a căutat mereu să scoată la iveală adevărul și să apere drepturile și libertățile cetățenilor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background