Sportul e pe cale de dispariție în România

Postat de pe 5 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Sport Report” de la Gold FM, moderată de Gabi Safta, a fost invitată Elisabeta Lipă, olimpică la canotaj.

“Astăzi i-am trimis un mesaj domnului premier, Florin Cîțu. Când am aflat că la rectificarea bugetului sportul are zero bani, nu am mai rezistat de durere și l-am rugat pe domnul Cîțu să ne ajute. Din suflet l-am rugat să ajute sportul romanesc să nu moară. Pentru că dacă bugetul este zero, dacă se închid centrele olimpice este clar că asta se va întâmpla, sportul moare.”

Anul acesta, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a alocat tot bugetul către seniori, pentru ca aceștia să se califice la Tokyo. Astfel, a tăiat bugetul prevăzut juniorilor, care reprezintă baza sportului. ” Nici nu vreau să cred că situația va rămâne așa cum este astăzi. Sper ca până la urmă să se constate că un director economic sau altcineva a fost incompetent, plătește pentru asta și situația se schimbă”, a declarat canotoarea română.

În cele din urmă, Elisabeta Lipă a primit răspuns de la ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. ”Astăzi vreau să îi mulțumesc pentru că până la urmă a răspuns și a promis că ne ajută în acest sens. Vor fi luate măsuri împotriva acelor oameni își bat joc, efectiv, de pregătirea sportivilor”, a afirmat Elisabeta Lică.

Emisiunea “Sport Report”, moderată de Gabi Safta, se difuzează în fiecare zi , la Gold FM, de la ora 19. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background