Spitalul Witting din București a devenit victima unui atac cibernetic

Postat de pe 24 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Potrivit unui comunicat SRI, o echipă de hackeri au criptat datele Spitalului Witting din București, în urmă cu câteva zile. De asemenea, aceștia au cerut o recompensă pentru a le decripta.

SRI a informat că lucrează alături de Centrul de Răspuns la Incidențe de Siguranță pentru a investiga atacul cibernetic. Potrivit instituției, programul folosit de hackeri are o complexitate medie, prin care aceștia au putut controla de la distanță calculatoarele. După ce au criptat datele, atacatorii au solicitat plata unei răscumpărări pentru decriptare, dar spitalul nu a răspuns la solicitare. În schimb, activitatea spitalului nu a fost întreruptă, deoarece s-au utilizat registrele fizice.

Potrivit SRI, incidentul de acum este similar cu unul din vara anului 2019. Patru spitale ale căror infrastructură IT nu a fost protejată de antivirus, au fost afectate de programul PHOBOS. Pentru a preveni viitoarele atacuri de tip ransomware, experții Centrului Național CYBERINT și CERT-RO recomandă implementarea unor măsuri de securitate. Printre regulile recomandare se numără utilizarea unui program antivirus, actualizarea sistemelor de operare și schimbarea frecventă a parolelor.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background