Spânu: Oamenii sunt gata să tolereze orice abuzuri. Asta ne îngroapă!

Postat de pe 15 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, discuția s-a axat pe scandalul Blue Air și pe pasivitatea paradoxală a românilor, deși nemulțumirea lor crește din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

Peste 150 de mii de oameni sunt afectați de situația creată de falimentul companiei aeriene Blue Air. Unul dintre principalii vinovați pentru pierderile oamenilor este chiar statul român și Parlamentul. Ion Spânu adresează, pe bună dreptate, o întrebare mai mult retorică: Unde sunt acești 150 de mii de oameni nemulțumiți? De ce nu ies la protest?

Statul român, în mod ilegal, a girat un împrumut unei companii care la rândul său nu avea cum să acopere datoria. Reprezentanții statului român care erau prezenți acolo și aveau drept de veto nu au acționat și au asistat la această fraudă de proporții, pierderile însumând 60 de milioane de euro. Parlamentul a dat o lege pentru a-i absolvi de vină pe miniștrii care au dat ordonanța la momentul respectiv, mai exact pe Lucian Bode și Sebastian Burduja. Acestea sunt datele problemei din scandalul Blue Air. Cozmin Gușă amintește de strategia pe care a explicat-o mai pe larg într-un editorial recent conform căreia ‘toți sunt vinovați, deci niciunul nu este vinovat‘.

Ion Spânu își exprimă indignarea cu privire la faptul că românii au un grad de toleranță mult prea ridicat și se tem să iasă în stradă să protesteze. Majoritatea celor din presă nu vorbesc despre gravitatea scandalului Blue Air, iar cetățenii de rând, deși sunt cei mai afectați, par să aibă alte preocupări. Jurnalistul Ion Spânu precizează că românii ar trebui să se revolte și să nu se mai lase călcați în picioare.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background