Spânu: Caterisirea lui Teodosie ar fi fost “începutul sfârșitului” pentru BOR!

Postat de pe 29 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat prigoana împotriva arhiepiscopului Teodosie, ce a fost azi la judecata Sinodului BOR și urma să fie suspendat sau chiar caterisit. Acest lucru nu s-a întâmplat, datorită presiunilor exercitate de Ion Spânu, Cozmin Gușă și încă foarte puțini vectori din spațiul public.

„Informațiile pe care le-am primit din ședința Sinodului BOR spun că Patriarhul Daniel a renunțat la planul de caterisire a IPS Teodosie, fiind mai speriat de consecințele de dezbinare în BOR și de susținerea explicită a IPS-ului de către presă și credincioși, decât de amenințările cu dosare venite din acea parte a statului român subordonată strategiei sorosiste. Doamne ajută să fie așa!”, a anunțat Cozmin Gușă în exclusivitate, de la microfonul Gold FM.

„De astăzi, IPS Teodosie și-a depus, în sufletele noastre, candidatura pentru postul de patriarh!”, a afirmat jurnalistul Ion Spânu, care consideră că atitudinea lui IPS Teodosie, care a luptat împotriva abuzurilor sistemului, este una care îl califică pentru funcția cea mai înaltă a BOR. El este cel care a apărat biserica și „oastea”, menținând puternic liantul numit „credință”. Dacă IPS Teodosie ar fi fost caterisit astăzi, lucru pentru care pleda public inclusiv purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, ar fi fost forțat să părăsească Arhiepiscopia Tomisului de la Constanța. Această decizie s-ar fi putut transforma rapid în cel mai grav atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române, care ar fi încununat demersurile globaliste de distrugere a ortodoxiei.

Sfântul Sinod este, din păcate, compus și din ierarhi care au probleme în ceea ce privește conduita morală și care pot fi oricând șantajați cu dosarele lor, care l-ar fi judecat pe IPS Teodosie. Ce credibilitate și valoare ar fi putut avea o astfel de sentință? O astfel de decizie ar fi dat un semnal clar că BOR nu mai respectă valorile în baza cărora s-a construit și consolidat. Mai mult decât atât, dacă s-a ajuns ca Vasile Bănescu, un mirean, să ia decizii și să îl condamne pe un arhiepiscop de vază al țării, e limpede că serviciile secrete au luat în stăpânire biserica.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background