Spânu: Apatia populației favorizează acțiunile de demolare a istoriei și culturii naționale!

Postat de pe 31 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu și-a exprimat propria viziune asupra operațiunii antiromânești de ascundere, defăimare sau interzicere a simbolurilor istoriei și culturii noastre, dezvăluind care ar putea fi vinovații care operează în mod programat o acțiune de tip cancel culture și cu ce efecte.

Cancel culture este un fenomen extrem de grav care are ca țintă principală minimalizarea valorii culturii prin diverse mijloace. România anului 2023 nu mai are oameni de valoare care să reprezinte țara cum se cuvine. Clasa politică de la noi colcăie de incultură și de mediocritate, făcând de râs țara în discursuri oficiale. Luăm, de pildă, exemplul premierului ungar Viktor Orban, care a fost intervievat de curând de către Tucker Carlson, dezbătându-se teme de interes internațional în cadrul interviului. Niciun politician de la vârful statului român nu ar fi putut face față unui astfel de interviu pentru care este nevoie de o pregătire intelectuală solidă și de cunoașterea limbii engleze; ori politicienii noștri bâjbâie cu engleza și nici nu au idei originale, nu au spirit de inovație și nici viziune.

Mai mult decât atât, asistăm la un atac la istoria și identitatea României, având în vedere că în toată regiunea Transilvaniei sunt date jos statuile sau simboluri românești de vază, fiind înlocuite cu elemente reprezentative maghiarimii. La Iași, s-a făcut mare scandal când primarul Chirica a dezvelit bustul lui Octavian Goga și s-au făcut presiuni pentru a se adăuga o plăcuță pe care scrie: „Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit”. La București, conducerea Liceului „Mircea Vulcănescu” a decis schimbarea titulaturii școlii în „Liceul Economic nr. 1”, pentru a elimina numele lui Vulcănescu, considerat antisemit condamnat definitiv pentru crime de război.

Astfel de acte, mai ales într-o zonă sensibilă cum este Transilvania, sunt clar orchestrate din umbră și derutează tinerele generații. Mai mult decât atât, intelectualii vremurilor, care ar fi trebuit să fie modele pentru societate, promovează figuri politice de tipul lui Băsescu. Complicitatea liderilor culturali, lipsa unei prese adevărate și nepărtinitoare, ofensiva pe teme false împotriva personalităților culturii române așa-numite antisemite și acțiunile antiromânești sunt menite să deruteze un public și-așa debusolat din cauza crizelor cu care se confruntă zilnic.

Sunt foarte mulți preoți care sunt revoltați de puterea pe care o are Vasile Bănescu în Biserica Ortodoxă Română și sunt nemulțumiți că atunci când vor să-i îndrume pe enoriași spre bine, emițând opinii care nu se aliniază curentului main stream, sunt imediat sancționați, în timp ce aberațiile lui Bănescu trec pe sub radar. Apatia cetățenilor în fața acestor fenomene grave prin care cultura este terfelită îi încurajează pe cei care operează astfel de acțiuni.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background