Primarii tupeiști și rudele lor umilesc victimele tragediei de la Crevedia!

Postat de pe 31 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a adus în prim plan noi detalii din cazul dezastrului de la Crevedia: victimele tragediei sunt batjocorite și sfidate de toți primarii vinovați care se fac că nu știu nimic.

Statul român le va despăgubi pe victimele exploziei de la Crevedia. Vorbim aici despre casele distruse în urma exploziei, despre pompierii vătămați, despre familiile care și-au pierdut rudele sau ale căror rude se află în stare gravă. Se vor oferi 60.000 de euro pentru cel puțin 11 case avariate, dintre care 7 au fost arse din temelie, ceea ce este o sfidare totală la adresa victimelor și a păgubiților. Normal ar fi fost să scoată bani din buzunar primarii corupți care au făcut bani din astfel de afaceri ilegale care au pus în pericol locuitorii din zonele unde existau stații GPL neconforme. Și mai normal ar fi ca, dacă statul tot s-a angajat să despăgubească victimele, în primul rând să le ofere un sprijin cu adevărat consistent, dar mai ales să-și recupereze banii de la primărașii care sunt vinovați de nenorocirea de la Crevedia.

Între timp s-a aflat că statul român a subvenționat cu 1 milion de euro firma care deține acea stație GPL care nu avea autorizație de funcționare de 3 ani și care a funcționat clandestin, în văzul tuturor. Prin programul IMM Invest Plus și în baza unor ordonanțe de urgență din 2022 care se referă la măsuri speciale de protecție financiară și socială pentru IMM-uri în contextul războiului din Ucraina, compania mamă a stațiilor GPL care funcționau ilegal a primit un milion de euro împrumut de la statul român. Această firmă ilegală a obținut fără probleme un milion de euro, deși o cercetare chiar superficială ar fi dezvăluit rapid că funcționa fără autorizație și cu foarte multe nereguli. E normal, România favorizează infractorii, corupții și penalii.

Primarul din Crevedia a avut ca prioritate pe ordinea de zi să-i ofere o casă fratelui său, pentru că până atunci locuiau împreună și ar fi vrut să aibă mai multă intimitate. E normal, de altfel; doar „nu știa” că are o bombă cu ceas în localitate. Nici după ce a explodat stația GPL primarul nu și-a dat seama că sunt mulți oameni care se tem să nu mai aibă loc o explozie și care se adăpostesc pe unde apucă. Și doamna Doldurea are priorități: să convingă oamenii ce femeie muncitoare e ca să-și exonereze familia. Mai nou și soția lui Ionuț Doldurea se disculpă, declarând că familia sa este acuzată pe nedrept, că ea este o victimă și că sunt oameni care le vor răul și care vor să profite de această tragedie (cauzată de ei) ca să îi doboare. Un asemenea nivel de sfidare, mai rar…

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background