Social-democrații din Macedonia de Nord sprijină o mișcare legată de identitatea țării

Postat de pe 8 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Social-democrații din Macedonia de Nord s-au oferit să sprijine o hotărâre a opoziției, cu privire la limba și identitatea țării. Această mișcare este legată de discuțiile în curs cu Bulgaria.

Partidul de Dreapta din Macedonia de Nord acuzase anterior guvernul că cedează cererilor bulgare și l-au acuzat de trădare naționala. ”Liniile roșii de identitate sunt clare pentru poporul nostru” susține Konstantin Konstantinov, deputat social democrat. Tot spectrul politic din statul balcanic a căzut de acord asupra așa-numitor linii roșii în relația cu Bulgaria.

Bulgaria a blocat începutul negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană. Aceasta a invocat disputele legate de istoria, limba și identitatea macedonene, despre care insistă că au rădăcini bulgare. Statul bulgar a informat Consiliul European că nu este pregătit să permită Macedoniei de Nord să deschidă discuțiile de aderare. Astfel și aderarea Albaniei rămâne blocată, deoarece unele state au insistat ca cele două țări să intre în Uniune împreună.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background