Cum îl folosește Emmanuel Macron pe Dacian Cioloș ca să ne certe cu Ungaria

Postat de pe 8 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Anunțul făcut de Dacian Cioloș conform căruia CE a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei s-a dovedit a fi neadevărat. Ion Cristoiu: „Pentru unguri, acum, Dacian Cioloș este românul care nu vrea să le dea banii”.

„Dacian Cioloș se joacă cu focul” – declară jurnalistul Ion Cristoiu. „USR-PLUS poate să rămână cu buza umflată că ungurii pot pleca din coaliție. Ceea ce este foarte grav este că Cioloș a angajat România în acest conflict în numele lui Macron”.

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, a anunțat, miercuri, 7 iulie, într-un mesaj pe Twitter că Executivul de la Bruxelles suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, trimis de Guvernul lui Viktor Orbán.

„În procesul de aprobare al PNRR-ului nu există suspendarea. Consiliul doar aprobă și dezaprobă” – susține Ion Cristoiu.

La câteva ore distanță, Comisarul european Vera Jourova îl contrazice pe Dacian Cioloș: „Am verificat acum cu cabinetul președintelui și cu colegii responsabili de fondurile de redresare, de adoptarea și evaluarea planurilor. Nu există această știre că am oprit procesul, se desfășoară în continuare. UE nu a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei”.

Când a fost votul pentru sancționarea lui Viktor Orbán în chestiunea legii ce privea minoritățile sexuale, Emannuel Macron a fost împotrivă. Cu toate astea, Ion Cristoiu este de părere că „Macron l-a pus acum pe Dacian Cioloș să facă această declarație, ca să apară în spațiul public cum România a cerut să nu mai primească ungurii bani. El și Franța au rămas cu imaginea nepătată”.

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background