Slugarnicul Iohannis vs. eroul Radev

Postat de pe 13 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a adus în discuție acțiunile complet neinspirate pe care le-a inițiat Klaus Iohannis în urma refuzului aderării României la spațiul Schengen, punându-le în contrast cu inițiativa benefică pentru Bulgaria a președintelui Rumen Radev.

Președintele României, Klaus Iohannis, a organizat astăzi o ședință cu toți ambasadorii țărilor membre UE, tema conferinței fiind tocmai refuzul Austriei de a integra România în spațiul Schengen, dar și refuzul Olandei de a accepta Bulgaria în aceeași alianță. Iosefina Pascal s-a întrebat, retoric, de ce tocmai președintele Klaus Iohannis a fost cel care a organizat această întrunire, având în vedere că, în mod oficial, de astfel de probleme ce țin de relațiile externe ar trebui să se ocupe Bogdan Aurescu, Ministrul de Externe al țării. Cel mai puternic om al statului a fugit după ambasadorii din UE ca să-i cheme la o conferință, ceea ce încalcă orice fel de protocol, după cum a subliniat Iosefina.

O altă problemă ar fi că a chemat toți ambasadorii Europei, în loc să organizeze o întâlnire doar cu reprezentanții Austriei și ai Olandei, principalele state responsabile de neintrarea României în Schengen. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis nici măcar nu a ajuns să se întâlnească cu ambasadorul austriac. În locul său a fost trimisă secretara ambasadorului care, surpriză, nu s-a prezentat nici ea, invocând ca argument pentru absența sa faptul că avea o vacanță plănuită mai de demult. „Asta spune multe despre diplomația din Austria, dar spune și mai multe despre modul în care suntem priviți noi, ca țară, și mai ales despre cum este privit Klaus Werner Iohannis ca președinte”, a comentat jurnalista Iosefina Pascal.

După ce a stat o oră la conferința cu ambasadorii, Iohannis a mai avut azi o treabă deosebit de importantă de rezolvat, și anume să meargă la Cercul Militar pentru a celebra cele 3 decenii de activitate ale STS-ului (Serviciul de Telecomunicații Speciale). „Eu nu știu ce alte treburi mai are domnul Iohannis în această după-amiază, dar singura treabă pe care ar trebui să o aibă ar fi să o declare pe doamna ambasador al Austriei ‘persona non grata’, ca atunci când se întoarce din vacanță să nu se mai întoarcă la birou. Iohannis s-a pus din start într-o postură aiurea și ne-a pus automat și pe noi”, a afirmat tânăra jurnalistă în cadrul emisiunii.

Încă o dată pe ziua de astăzi se confirmă teoria lansată de Cozmin Gușă că Iohannis este coruptibil și șantajabil de către austrieci, dat fiind trecutul său incert și dat fiind faptul că are tot felul de relații bizare cu austriecii, după cum a amintit și Iosefina Pascal în emisiunea sa. Evenimentele de azi au demonstrat încă o dată cât de ușor de umilit este Klaus Iohannis din cauza „sufletului său de slugă”. Problema e că prin faptul că e umilit capul statului, este umilită întreaga țară.

În România, toată clasa politică ia poziția ghiocelului

În timp ce Iohannis este umilit în propria țară, nu departe de noi, în Bulgaria, președintele Rumen Radev ia inițiativă și vine cu proiecte care să contracareze nedreptatea pe care i-a făcut-o Olanda neacceptând Bulgaria în Schengen. Ieri Iosefina Pascal a anunțat că președintele bulgar a propus organizarea unui Mini-Schengen format din țările balcanice.

Astăzi, aflăm că demersul inițiat de bulgari este salutat și de alte organizații, cum este Uniunea Transportatorilor, care a cerut eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria. Șoferii de tir români au și ei o formă proprie de protest: dacă pe ruta lor trebuie să treacă prin Austria, ei aleg să nu înnopteze acolo sau să le facă consumație. Se pare că și Ciolacu s-a trezit acum, cam târzior de altfel, și a declarat că „România are obligația de a-și folosi dreptul de veto în forurile europene de fiecare dată când statul austriac are vreun interes al său”. În timp ce ai noștri se maimuțăresc pe la conferințe și dau declarații de presă tardive, Rumen Radev a luat atitudine și face ceva concret pentru țara sa.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background