Hoție marca CFR și eșecul STB

Postat de pe 13 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, jurnalista Iosefina Pascal a comentat pe marginea subiectului legat de inaugurarea unei noi rute de tren intercity cu apucături de personal și despre noile tramvaie și autobuze aduse de Nicușor Dan.

Intercity-ul care circulă ca personalul

„Pe 11 decembrie a fost inaugurată o rută intercity, doar că s-a stricat trenul. Viteza maximă pe care trebuia să o atingă, adică 140 km/h, s-a transformat în 50-60 km/h, cu o întârziere de peste 120 minute”, a anunțat Iosefina Pascal la începutul emisiunii. Cine să se fi ocupat de acest tren-minune, nemaivăzut pe teritoriul României? Nimeni altul decât Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii. Același Grindeanu care a rezolvat rapid problema cu austriecii și a decis ca CNAIR să-și închidă conturile de la BCR în semn de protest, mutând totul la CEC.

sursă: ziare.com

Întrebarea e: ce se face cu cele trei miliarde de euro încasate de CNAIR anual? Cum rămâne cu CFR-ul care are călătorii chinuitor de lente și lungi, cu întârzieri infernale de zici că merge trenul invers? Iosefina Pascal a declarat că „se dorește îngroparea CFR Călători”, având în vedere cât de mult durează totul la ei, de la simpla achiziționare a biletului și până la a ajunge efectiv la destinație. Acum, să fim bucuroși, s-a făcut progres, am trecut la intercity… că se strică pe drum din start, deși bani pe bilet mai scump știu să ceară, e partea a doua.

În București se plimbă gândacii cu autobuzul

sursă: Cancan

„Mai nou, să știți că se plimbă gândacii cu autobuzul în București. Au loc la geam, nu plătesc bilet și se plimbă cu autobuzul; și tu cu ei că doar na… trebuie să lăsăm mașinile acasă că poluăm”, a comentat ironic Iosefina Pascal. În Bucureștiul lui Nicușor Dan, care se pozează mândru cu noile tramvaie de fiță aduse recent, nici bine nu te urci în tramvai că se și strică noua jucărie marca Astra care a păpat bani frumoși din bugetul de stat, asta în timp ce nu se găsesc fonduri pentru a le oferi cetățenilor din capitală ‘luxul’ de a avea apă (caldă) și căldură. Colac peste pupăză, au pus rapid și controlori în noile tramvaie ca nu care cumva să le strice cineva de bune (hmm…). „De ce nu pun controlori și în autobuzele alea cu gândaci? Să-i întrebe dacă au bilet și dacă nu să scoată spray-ul spre ei”, a spus Iosefina Pascal, din nou ironic.

Bucureștiul cam colcăie de gândăcei, de șobolănei, poluarea e în toi. „Râdem, râdem, până ne vedem ochi în ochi, antenă în antenă cu gândacul la geam în STB sau la spital”, a afirmat Iosefina Pascal spre sfârșitul emisiunii, subliniind, de fapt, tristul adevăr cu care se confruntă oamenii din capitală și din întreaga țară.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background