Seruri în maxim 100 de zile pentru viitoarele plandemii – proiect ȘOC!

Postat de pe 30 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit cum industria Big Pharma se înhamă la o misiune foarte grea, dar cu profituri pe măsură: aceea de a produce seruri în maxim 100 de zile pentru pandemiile ce urmează să se abată asupra omenirii.

Oxford anunță că vaccinul împotriva bolii X ar putea fi gata în 100 de zile. Un vaccin împotriva unui nou virus cu potențial pandemic ar putea fi dezvoltat într-o perioadă de maxim 100 de zile datorită activității științifice a echipei de cercetători britanici. Aceștia analizează modul în care ar putea fi adaptat vaccinul dezvoltat împotriva Covid pentru a funcționa și în cazul unei boli necunoscute, supranumită Boala X.

Proiectul este finanțat de Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemică (CEPI), deținută de Bill Gates. Aceasta va acorda oamenilor de știință de la Oxford 80 de milioane de dolari pentru acest proiect. Cercetătorii vor dezvolta vaccinuri prototip împotriva tuturor virusurilor cu risc ridicat să provoace următoarele pandemii care ar putea fi adaptate rapid în cazul în care apar noi amenințări. CEPI a precizat că această inovație va deschide calea către dezvoltarea de noi vaccinuri în maxim 100 de zile.

Pare că a devenit deja o practică să se fabrice vaccinuri pe repede înainte și să fie oferite publicului larg, fără testări amănunțite. Următorul pas va fi să ne pună să ne înțepăm cu diverse vaccinuri de pe acum ca să ne pregătim pentru eventualitatea în care vor apărea noi pandemii?

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background