Serbia, posibilă gazdă de rachete rusești – Cozmin Gușă, la GOLD FM

Postat de pe 2 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic Cozmin Gușă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Există un angajament ca Serbia să devină gazdă potențială de rachete rusești Iskander”.

Acest angajament ar urma să fie anunțat public de Guvernul sârb abia după alegerile prezidențiale de pe data de 3 aprilie. Asta pentru a nu-i rata șansa lui Aleksandar Vučić, actualul președinte, să mai câștige încă un mandat, potrivit lui Cozmin Gușă.

„Această discuție a avut loc încă din toamna anului trecut” – susține analistul geo-politic. „Serbia este acum o potențială gazdă de rachete rusești Iskander. Treburile se complică, mai ales că de la granița Serbiei până la unitatea de la Deveselu (județul Olt, n.r.) este o aruncătură de băț”.

Iskander (9K720) este un sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă. Acestea pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 500 de kilometri folosind un lansator de tip TEL și vehicule de susținere. De asemenea, acest sistem poate lansa și rachete de croazieră.

Forțele armate din Rusia au folosit rachetele Iskander pentru prima dată în invazia Georgiei din anul 2008, iar acum au fost trimise și în Belarus pentru „exerciții militare”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: Wikimedia Commons – Vitaly V. Kuzmin, via HotNews


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background