„Listele negre cu oameni pro-Putin instaurează KGB-ul în România” – H. D. Hartmann, la GOLD FM

Postat de pe 2 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Listele negre de proputiniști sunt alcătuite pe model Comitetul Securității Statului Rusesc (KGB) și sunt destinate manipulării și intimidării”.

Atât în Germania pe timpul lui Adolf Hitler, cât și în Uniunea Sovietică pe timpul lui Joseph Stalin se făceau așa-numitele „liste negre” pe care erau trecuți „dușmanii poporului”. Aceste liste au dus la targhetarea unor categorii de oameni cu influență din domenii precum cel social, profesional, religios sau cultural. Oamenii de pe aceste liste ar fi urmat să fie „nimiciți”, potrivit lui H. D. Hartmann.

În prezent, o astfel de listă ar exista și în România și ar cuprinde nume cu oameni considerați pro-Rusia și pro-Putin. Pe această listă-neagră s-ar afla membrii ai comunității GOLD FM, politicieni din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) sau jurnaliști precum Ion Cristoiu, Sorin Roșca Stănescu, Răzvan Dumitrescu.

Ce probleme ridică lista neagră?

„Listele astea negre de proputiniști sunt alcătuite pe model Comitetul Securității Statului Rusesc (KGB) și sunt destinate manipulării și intimidării” – susține analistul geo-politic. „În ritmul acesta, riscăm să ne trezim cu asemnea atrocități peste tot prin țară, prin ministere, prin universități, peste tot. Să spunem că de individul care nu mi-a oferit postul de secretar la școala X mie nu-mi place, deci este pro-Putin”.

Hartmann atrage atenția asupra universităților, căci ar putea apărea „frustări” de tip rasial, religios sau sexual ce ar avea ca urmare plecarea unor „adevărați oameni de valoare”. Aceștia ar urma să se retragă într-o „cochilie”, ceea ce ar reprezenta o „mare problemă”, căci tocmai ei ar putea reprezenta „elementele fundamentale” în scrierea narativului occidental al României.  

Analistul o dă drept exemplu în acest caz pe academiciana și eseista română Zoe Dumitrescu-Bușulenga care a plecat din țară în Italia ca șefa Institutului Cultural Român din Italia în urma unor posibile conflicte cu Sindicatul Studenților Revoluționari.

Dorința lui Putin

Planul președintelui rus Vladimir Putin ar cuprinde și astfel de elemente: „Prin aceste liste negre, liderul de la Kremlin vrea să distrugă și să izoleze valori naționale. Concluzia e certă: a fi rus nu-ți permite a fi nazist, iar a fi anti-rus nu-ți permite a fi comunist” – a adăugat Hartmann.

Acesta pune problema falsului ideaologic în societatea românească din punct de vedere doctrinal: „A te ascunde sub propaganda anti-rusă, a ascunde nazismul și comunismul nu te face mai național și mai român. A face liste negre înseamnă instaurarea KGB și încalcă identitatea națională românească”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background