Șeful Seviciului de Informații al Ucrainei: Navalny a murit din cauza unui cheag de sânge

Postat de pe 26 februarie 2024

Kyrylo Budanov, șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, a declarat că politicianul rus de opoziție Alexei Navalny a murit din cauze naturale, în special din cauza unui cheag de sânge, scrie Ukrainska Pravda

 „S-ar putea să vă dezamăgesc, dar știm că a murit din cauza unui cheag de sânge. Este mai mult sau mai puțin confirmat. Acesta nu este luat de pe Internet, ci, din păcate, o fost o moarte naturală” a spus Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, Kyrylo Budanov,  în marginea conferinței de presă „Ucraina. Anul este 2024”, relatează corespondentul Hromadske.

 Budanov a îndemnat oamenii să nu creadă că regimul Rusiei „va fi răsturnat în mod natural, de la sine”, afirmând că „fără ajutorul nostru, este nerealist”.

El a mai declarat că un regim stabil în Rusia este o amenințare pentru Ucraina și pentru lume și că Ucraina va continua să desfășoare operațiuni pe teritoriul rus.

„Atâta timp cât suntem în război, vor fi probleme în interiorul Federației Ruse”, a adăugat Budanov.

În plus, el a anunțat noi atacuri asupra bazelor militare rusești din Crimeea ocupată temporar.

„Noi surprize îi așteaptă pe dușmanii noștri și nu aș recomanda populației civile să folosească așa-numitul „pod” din Crimeea”, a scris Budanov pe Telegram.

În după-amiaza zilei de 16 februarie, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a raportat moartea liderului opoziției ruse Alexei Navalny la Instituția de corecție nr. 3 din Kharp, districtul autonom Yamalo-Nenets, în nord-vestul Siberiei.

Alexei Navalny fusese închis de la începutul anului 2021. Tribunalul orașului Moscova l-a condamnat la 19 ani de închisoare într-o închisoare de înaltă securitate pentru „extremism” în august 2023.

În dimineața zilei de 19 februarie, Lyudmila Navalnaya a ajuns la morga din orașul Salekhard, unde ar fi fost păstrat cadavrul fiului ei, politicianul de opoziție Alexei Navalny. Cu toate acestea, nici ea, nici avocații ei nu au fost lăsați să intre. Pe 20 februarie, Lyudmila a înregistrat un apel video către președintele Rusiei, cerând ca cadavrul fiului ei să fie returnat pentru a-l putea îngropa .

Pe 24 februarie, angajații penitenciarului din Rusia au predat în cele din urmă cadavrul liderului opoziției Alexei Navalny mamei sale.

sursă: Ukrainska Pravda


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background