Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut oprirea administrării celei de-a treia doză de vaccin anti-Covid 19

Postat de pe 9 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, s-a prezentat încercarea liderului OMS de a opri administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-Covid 19.

Potrivit lui Tedros Adhanom, este inacceptabil ca țările bogate să utilizeze mai mult din oferta globală de vaccin. Totuși, țările cu un venit mai ridicat nu au luat în calcul această cerință, promovând rapelul cu a treia doză. OMS face apel la vaccinarea cât mai multor persoane, nu vaccinarea excesivă a occidentalilor.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța lucrează la lansarea celei de-a treia doze pentru vârstnici și persoanele vulnerabile. Un alt stat care intenționează să ofere acest tip de rapel este Germania. De asemenea, și premierul israelian Naftali Bennett a cerut cetățenilor în vârstă să se vaccineze cu a treia doză.

În același timp, Uniunea Africană consideră că Occidentul dă dovadă de egoism pentru că nu împarte surplusul. În țările bogate, acest surplus ajunge inevitabil la gunoi, deoarece trece perioada de valabilitate. Decizia de a continua rapeluri peste rapeluri evidențiază inegalitățile uriașe dintre cetățenii statelor bogate și cei din statele defavorizate. ”Nu putem accepta ca țări care au folosit deja cea mai mare parte a ofertei globale de vaccinuri să utilizeze și mai mult”, spune Tedros.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background